Search
Generic filters
Exact matches only

Cuba – insula care prinde viaţă pe ritmuri de salsa

Cuba este aceea insulă unde nu te vei plictisi niciodată. Poţi să te relaxezi pe plajele lungi şi fine, să înveţi cum se face un trabuc adevărat, să vizitezi obiectivele turistice importante sau să dansezi până în zori pe ritmuri de salsa.

Obiective turistice

  • Centrul vechi din Havana
  • Valea Vinales
  • Plaja Varadero
  • Peninsula Zapata
  • Patrimoniul Trinidad
  • Plaza de Armas
  • Santa Clara
  • Pinar del Rio
  • Palatul Aldama

Timp Liber

În Cuba, nu ai cum să pierzi timpul şi să te plictiseşti. Poţi să navighezi pe mare, să te aventurezi în adâncul oceanului ca să admiri recifurile de corali, să mergi la vânătoare sau pescuit, să descoperi viaţa sălbatică, să explorezi munţii sau să înveţi cum se fac celebrele ţigarete cubaneze.

Shopping

Cuba nu este cunoscută ca o destinaţie pentru cumpărături. Totuşi, vei găsi magazine sau centre comerciale de unde să achiziţionezi diferite suveniruri, tricouri, picturi sau artizanate. Dar peste tot vei putea cumpăra trabucuri şi rom cubanez.

Gastronomia

Bucătăria cubaneză este influenţată de culturile spaniole, franceze, africane, arabe, chineze şi portugheze. Preparatele tradiţionele sunt Moros y Cristianos – fasole cu orez, Arroz con Pollo – pui cu orez, şi Ropa Vieja – carne tocată de vită.

Informaţii utile

Cubanezii nu beneficiază de internet, doar o mică parte a populaţiei. În majoritatea hotelurilor vei găsi mici birouri de unde să ai acces la internet, iar cele cu wireless sunt foarte puţine. Nu te aştepta să încarci poze din vacanţă, deoarece internetul merge foarte încet.

Lunile perfecte în care să vizitezi Cuba sunt Martie, Aprilie, Octombrie şi Noiembrie, când plouă mai puţin.

Pentru a intra in Cuba ai nevoie de paşaport valabil minim 6 luni şi de viză, pe care o poţi obţine de la ambasadele sau consulatele Cubei în străinătate. De asemenea, poţi să obţii şi tichetul de turist, care este echivalentul vizei în scop turistic aplicată pe paşaport.

Moneda oficială este Pesos (CUC), un pic diferită de ceea ce folosesc localnicii, adică CUP.

Poți lua cu tine diferite obiecte sanitare sau haine pe care să le donezi localnicilor, deoarece majoritatea duc lipsă de aceste obiecte.

Sursa: BunaDimineata.ro

Citeşte despre Destinatii de vacanţă 2014

foto

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *