Search
Generic filters
Exact matches only

Cum poți închiria o mașină?

O mașină închiriată poate fi extrem de utilă atunci când călătorești, însă nu întotdeauna ai în plan să închiriezi o mașină când pleci în vacanță. Sau, dimpotrivă, vrei să închiriezi, însă nu știi care e metoda cea mai potrivită, pentru că nu ai închiriat niciodată o mașină până acum. În cele ce urmează vei descoperi diverse metode de a închiria o mașină, care sunt beneficiile și care sunt dezavantajele unei astfel de operațiuni.

Direct de la agenție

Ai crede că cel mai simplu este să mergi direct la agenția de la care vrei să închiriezi, să le comunici ce tip de mașină vrei, să plătești și să pleci cu mașina. Nu e chiar așa simplu și, deși convenabil atunci când ai situații neprevăzute, închirierea fără o rezervare făcută în prealabil vine cu asumarea câtorva riscuri. O mașină închiriată pe loc ar putea fi mai scumpă decât una închiriată pe baza unei rezervări. Totodată, există posibilitatea să nu ai prea multe variante între care să alegi ceea ce îți dorești să conduci. Ba mai mult, există șansa ca agenția la care te duci pentru a închiria o mașină să nu aibă mașini disponibile în acel moment.

Online

De departe cea mai comună opțiune este cea de a face rezervarea unei mașini închiriate în online. Printre numeroasele avantaje se numără posibilitatea de a alege mașina pe care dorești să o închiriezi, fiind de folos și faptul că site-ul firmei de închirieri conține, cel mai probabil, poze cu mașinile pe care le dețin. Pe lângă asta, online, poți compara prețurile aferente unei mașini de închiriat într-un oraș anume, de la mai multe companii, astfel încât să o alegi pe cea mai potrivită pentru tine. Tot online, poți să te documentezi despre firma de închirieri auto pe care o alegi, ca să fii sigur că e ceea ce ai nevoie. Printre părțile negative ale acestei metode de închiriere se pot număra lipsa unor prețuri actualizate, lipsa unor informații de care ai putea nevoie sau chiar te-ai putea confrunta cu poze generice ale modelului de automobil, nu neapărat cu ale automobilului în sine.

Telefonic

Nu în ultimul rând, ai opțiunea să telefonezi compania de închirieri auto pe care ai ales-o, pentru a rezerva mașina pe care o dorești. Astfel, ți se va răspunde la orice întrebare adresezi și orice nelămurire pe care o ai poate dispărea. Pe de altă parte, nu vei putea vedea mașina decât atunci când o ridici, există șansa ca aceasta să nu se ridice la așteptările tale sau există riscul ca în contract să existe clauze care nu au fost menționate la telefon. Problema cea mai mare cu convorbirile telefonice este faptul că, de cele mai multe ori, acestea nu sunt înregistrate, iar discuția nu poate sta cu certitudine la baza unei convenții între părți.

Tu ce metodă preferi atunci când închiriezi o mașină?

Sursa foto:  Dirima | Dreamstime.com

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *