Search
Generic filters
Exact matches only

Delta Dunării

Dacă ți-ai dori să experimentezi un răsărit de soare în Delta Dunării, vara aceasta poate fi ocazia perfectă pentru o excursie în una dintre cele mai spectaculoase zone ale României. Frumusețea naturală, fauna, flora, obiceiurile, tradițiile și obiectivele turistice din zonă constituie motive mai mult decât suficiente pentru a-ți petrece concediul în delta singurului fluviu din lume care străbate 10 țări.

Obiective turistice

  • Orașul Tulcea
  • Rezervația Biosferei Delta Dunării
  • Canalul Uzlina
  • Pădurea Letea
  • Rezervația Rosca Buhaiova

Timp liber

Una dintre cele mai îndrăgite activități a turiștilor care vin în Deltă este pescuitul. Există nenumărate zone perfecte pentru pescuit, pe care localnicii le cunosc foarte bine. Plimbările cu barca sunt și ele în topul activităților preferate, deoarece permit admirarea în condiții foarte bune a acestei zone splendide.

Viață de noapte

Nu putem discuta despre o viață de noapte foarte activă în Delta Dunării, deoarece cluburile și barurile nu există decât în orașele din jur. Doritorii de distracție pot oricând să meargă în Tulcea, Sulina sau Constanța.

Gastronomie

Gastronomia deltei este cu siguranță una bogată în preparate delicioase tradiționale. Locuitorii din zonă au ridicat preparea peștelui la rang de artă, multe mâncăruri din regiune fiind bazate pe diferitele tipuri de pește. Mâncarea este cu siguranță unul dintre motivele pentru care această zonă merită din plin vizitată.

Informații utile

Delta Dunării este locul perfect pentru amatorii de pescuit. Aici se organizează periodic competiții de pescuit sportiv, dar și pescuitul ca hobby este foarte des practicat.

Există mai multe variante pentru a ajunge în Delta Dunării. Cea mai bună este mașina personală, deoarece variantele feroviare sunt destul de lente. Mai există microbuze care pleacă din oră în oră din București, Galați și Constanța, iar Tarom efectuează o cursă săptămânală în Tulcea.

Pentru intrarea în deltă turiștii trebuie să achite o taxă de 20 de lei.

Sursa: BunaDimineata.ro

Citeste despre Destinatii de vacanta 2014

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *