Search
Generic filters
Exact matches only

Dubai – ispita luxului

Îmginează-ţi că mâine dimineaţă ai putea să priveşti răsăritul de pe cea mai înaltă clădire din lume. Dubai înseamnă lux dus la exagerare. Tocmai de aceea a devenit una dintre cele mai faimoase destinaţii turistice din lume. Cu numeroase recorduri şi unicităţi, acest oraş proaspăt dezvoltat este locul ideal unde să îţi petreci concediul în această vară.

Obiective turistice

  • Burj al Arab
  • Burj Khalifa
  • Insula The World
  • Atlantis Resort & Hotel
  • Muzeul Dubai

Timp liber

Dubai nu este destinaţia unde să te plictiseşti. Există atâtea posibilităţi de petrecerea timpului liber, încât îţi trebuie câteva zile bune să explorezi măcar o parte din toate ofertele. Dacă vrei să schiezi în deşert, poţi să încerci părtia de schi închisă, poţi să te aventurezi pe mare, să ai o după masă relaxantă la fântâna arteziană acompanită de muzică, să încerci toboganele din Wild Wadi Waterpark, să admiri staţiunea de la înălţime dintr-un balon cu aer sau să te aventurezi într-un safari în deşert.

Viaţa de noapte

Viaţa de noapte este animată de numeroasele baruri şi cluburi prezente în staţiune, unele mai luxoase şi mai extravagante decât altele. Distracţie ţine doar până la 03:00 dimineaţa, iar pentru a avea acces trebuie să ai minim 21 de ani. Unele cluburi lasă clienţii care au minim 25 de ani. Poţi avea ocazia să vezi cântăreţi sau trupe celebre care fac show adevărat.

Gastronomia

Oraşul Dubai oferă o gamă largă de restaurante, unde poţi încerca preparate din majoritatea bucătăriilor lumii. Cele mai bune restaurante se găsesc în interiorul hotelurilor, acestea fiind printre singurele care pot oferi băuturi alcoolice la masă.

Informaţii utile

Cea mai bună perioadă în care să vizitezi Dubaiul este între Octombrie şi Mai, când temperaturile nu depăşesc 34 de grade Celsius.

Limba oficală este araba, dar engleza este destul de bine vorbită.

Pentru a intra în ţară ai nevoie de un paşaport valabil încă minim 6 luni. Viza de intrare o primeşti la aeroport.

Este recomandat să ai o îmbrăcăminte cât mai decentă, mai ales în interiorul oraşului.

Sursa: BunaDimineata.ro

Citeste despre Destinatii de vacanta 2014

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *