Search
Generic filters
Exact matches only

Descoperă Grota de Smarald, Italia

Grota de Smarald este o destinație incredibilă pentru turiștii pasionați de peisaje superbe, rezervații naturale nealterate de mâna umană și culori impresionante. Această grotă este supranumită ”bijuteria de pe Coasta Amalfi”, și pe bună dreptate, având în vedere spectacolul unic pe care Grota de Smarald îl oferă turiștilor, prin luminile colorate și formele inedite ale stalactitelor și stalagmitelor sale. Unele dintre ele depășesc înălțimea de 10 metri și se întind pe suprafețe foarte mari.

Grota de Smarald este un adevărat fenomen natural, care nu poate fi ratat. Cu toate că majoritatea unităților de cazare și divertisment se află pe Coasta Amalfi, la câțiva km de grotă, acesta nu este un impediment pentru călători, făcând excursia chiar mai plăcută, prin explorarea împrejurimilor (în special Amalfi și Positano).

[tabgroup]

[tab title=”Obiective turistice”]

Grota de Smarald este situată pe Coasta Amalfi, în regiunea Conca dei Marini. Este o peșteră deosebită, datorită jocurilor de lumini colorate în verde-smarald care o inundă. Peștera este umplută parțial cu apă de mare, iar culoarea îi este oferită de către razele soarelui care se reflectă în interior.

Aceasta a fost descoperită de pescarul Luigi Buoncore în anul 1932, iar în interiorul ei putem descoperi stalactite, stalagmite și alte forme neobișnuite. Turiștii pot vizita astăzi peștera mergând cu liftul sau pe scară, însoțiți de un ghid care le va oferi suficiente informații și le va face un tur cu barca.

Suprafața apei este de aproximativ 45 x 32 metri, iar acoperișul se află la 24 de metri desupra nivelului apei. Din punct de vedere geologic, această peșteră s-a format în urma unor mișcări seismice acum câteva mii de ani în urmă. Iar astăzi, în această regiune, trăiesc specii de animale acvatice precum Anemonactis mazeli și Gobius forsteri.

Cea mai bună perioadă a zilei în care poți vizita Grota de Smarald este la amiază, între orele 12 și 15, pentru a prinde cea mai bună lumină. Biletul de intrare în grotă costă 5 euro, iar programul este între 9 jumătate dimineața și 16 după masa.

[/tab]

[tab title=”Timp liber”]

Dacă vrei să îți petreci timpul liber pe Coasta Amalfi, există câteva localuri care îți pot oferi o bere rece, muzică bună și pizza delicioasă. În Amalfi este La Risacca, unde poți gusta o porție de bruschetti și un cocktail la prețuri reduse (doar între orele 18 și 20). În Positano, poți degusta un vin în timp ce asculți muzică jazz la ConWinum Wine Bar sau să bei o limonadă la terasa La Zagara.

Câteva restaurante demne de încercat din Amalfi ar fi Osteria da Luisella, unde trebuie să guști fructele de mare proaspăt gătite; Trattoria Il Mulino, cu prețuri bune și mâncare gustoasă; Dolceria dell Antico Porto, unde poți testa cea mai bună prăjitură cu lămâie alături de un espresso lung cu lapte; sau Pizzeria Donna Stella.

Cumpărăturile, de asemenea, va trebui să le faci din Amalfi. Suveniruri și cadouri poți găsi la Supermercato Deco și Il Ninfeo, alimente și ingrediente specifice zonei găsești la Anastasio Nicola Sas, alături de produse cosmetice care îți vor încânta simțurile. Pentru papetărie, L’Arco Antico este magazinul ideal.

Iar dacă te plictisești și de plajă și de frumusețea Coastei Amalfi, majoritate hotelurilor oferă internet și cablu TV gratuit. Dă un search și vezi ce alte locuri și evenimente nu ai voie să ratezi!

[/tab]

[tab title=”Cazare”]

Dacă vrei să vizitezi Grota de Smarald, va trebui să te cazezi în apropierea acesteia, în Amalfi. Există numeroase hoteluri de 3 și 4 stele care oferă condiții foarte bune, priveliște spre mare și prețuri decente. Hotel Bellevue Suite*** are prețuri de la 267 de ron pentru o cameră dublă, Hotel Croce di Amalfi*** e foarte aproape de plajă și taxează 312 ron pentru o cameră single, Hotelul La Ninfa*** oferă o ambianță intimă și camere frumoase și spațioase pentru 316 ron (cameră dublă), iar Antica Repubblica Amalfi*** te va costa 312 ron pe noapte, la fel, pentru o cameră dublă.

[/tab]

[tab title=”Transport”]

Din București va trebui să călătorești întâi până pe Coasta Amalfi. Poți face asta pe cale aeriană (spre Napoli, cu Wizz Air faci o oră și dai 55 euro pe biletul dus, iar cu Alitalia faci 4 ore și ceva, cu escală în Milan sau la Roma, pentru 182 de euro), cu autocarul (pentru 90 de euro, o zi și 9 ore) sau cu mașina (până la Napoli sunt 1628 km, până în Amalfi sunt 2286 km).

Cum poți ajunge la Grota de Smarald? De pe Coasta Amalfi poți veni pe strada Statale 163, cu mașina (există și locuri de parcare special create pentru turiști), sau cu un bac sau o barcă închiriată de pe Coastă. E posibil să ajungi și cu autobuzul.

[/tab]

[/tabgroup]

Grota de Smarald este celebră datorită frumuseții luminilor produse prin reflecția razelor solare în apa mării și influențată de prezența formelor care îmbogățesc tavanul și pereții peșterii. Este una dintre cele mai frumoase obiective turistice naturale, descoperite cu mai puțin de un secol în urmă, și încet încet începe să devină tot mai cunoscut și mai atractiv în ochii turiștilor. Voi ce credeți despre Grota de Smarald? Ați ajuns să o vedeți? Ce le recomandați celor care plănuiesc o excursie spre meleagurile de pe Coasta Amalfi?

Foto

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *