Search
Generic filters
Exact matches only

Halkidiki, Grecia

Ți-ar plăcea ca mâine dimineață să te trezești cu soarele Greciei strălucind în geamul camerei tale din Halkidiki? Stațiunea se află în nordul Greciei și este compusă din trei brațe: Kassandra, Sithonia și Muntele Athos. Coasta se întinde pe 522 de kilometri, având o multitudine de plaje minunate, dintre care 46 au primit distincția Blue Flag.

Obiective turistice

  • Peștera Petralona
  • Ruinele Templului lui Poseidon
  • Ruinele Templului lui Zeus
  • Canalul Potidea
  • Schiturile Muntelui Athos

Timp liber

În Halkidiki există un număr impresionant de activități pe care le poți face. Poți încerca scuba-diving, jet-ski, surfing, terenuri de tenis, alei de bowling, ciclism, echitație sau simple plimbări lungi și romantice pe străduțele înguste ale orașului.

Viață de noapte

Distracția este prezentă în fiecare noapte în Halkidiki. Te poți distra în cluburile și barurile din zonă alături de DJ, cântăreți greci sau internaționali și muzică tradițională. În această regiune a Greciei nopțile se transformă foarte ușor în experiențe memorabile.

Gastronomie

Restaurantele grecești se întâlnesc la tot pasul în Halkidiki. Cu siguranță nu vei putea refuza o cină romantică în care să savurezi cu partenerul cele mai bune preparate din zonă. Până la urmă, un concediu peste hotare nu este complet dacă nu te bucuri și de bucătăria tradițională.

Informații utile

Sezonul turistic începe de regulă la jumătatea lunii Mai și se încheie la începutul lunii Octombrie.

Transportul în interiorul regiunii este asigurat de autobuze, taxiuri, mașini închiriate sau bărci. De obicei se organizează diferite excursii navale la care poți participa.

Cel mai apropiat aeroport se află în Thessalonik, unde ajung zilnic zboruri din Atena. De la aeroport și până în Halkidiki se poate ajunge cu taxiul sau autobuzul. Mai multe detalii vă vor fi oferite de agenția de turism.

Sursa: BunaDimineata.ro

Citeste despre Destinatii de vacanta 2014

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *