Search
Generic filters
Exact matches only

Închiriatul unei mașini la aeroport

Închiriatul unei mașini poate fi asemănat cu un joc de noroc în unele circumstanțe. Asta pentru că, deși te aștepți la prețul afișat pe site-ul companiei, e posibil să te trezești cu sume mult mai mari decât ai crede. De obicei, acest lucru se întâmplă atunci când nu ești atent la serviciile pe care ți le pun pe contract sau datorită unor taxe suplimentare la care nu te așteptai. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple de acum înainte, îți propun o serie de sfaturi și atenționări în acest sens.

Închiriatul din aeroport este mai predispus la taxe adiționale

În majoritatea cazurilor, dacă închiriezi o mașină din aeroport, este posibil să te trezești cu taxe suplimentare față de cele pe care ai crezut inițial că le plătești. Așadar, primul meu sfat este de fapt o avertizare. Dacă poți, încearcă să nu închiriezi mașina direct de la aeroport, ci, mai degrabă, de la o agenție din oraș.

Verifică contractul

Înainte să semnezi, este bine să te asiguri că ai înțeles și cerut toate facilitățile care sunt trecute în contract. Astfel, te vei asigura că nu vei plăti pentru lucruri de care nu ai nevoie. Astfel de facilități care pot fi inutile sunt și asigurările oferite de companiile de rent a car din aeroport. De cele mai multe ori, asigurarea pe care o ai tu e aproximativ același lucru cu cea oferită de ei, motiv pentru care ar fi inutil să faci două asigurări similare.

Plinul de benzină

Un alt aspect important este legat de plinul pe care îl faci autoturismului înainte să îl returnezi. În primul rând, este recomandat să îi faci tu plinul, nu să plătești pentru el la predarea mașinii, pentru că te poate costa mai mult decât ar fi necesar. În al doilea rând, încearcă să eviți să faci plinul în locuri din apropierea aeroportului. De obicei, acolo, prețurile practicate pot fi mai mari decât în alte benzinării.

Fă poze autovehiculului

Acest lucru se aplică oricărei închiriere auto pe care o faci. Înainte să preiei mașina, inspecteaz-o în prezența unui reprezentant al companiei de închirieri, asigurându-te că faci poze defectelor existente ale mașinii și două sau trei poze cu mașina întreagă, din unghiuri diferite. Același lucru trebuie să îl faci și înainte să predai mașina, pentru a evita cazurile în care ești pus să plătești pentru daune care deja existau.

Nu în ultimul rând, încearcă să te gândești întotdeauna la nevoile tale și nu la ofertele de upgrade pe care unele companii le oferă. Ține minte că o ofertă care pare rentabilă la început s-ar putea dovedi să nu fie chiar atât de rentabilă în cele din urmă.

Sursa foto:  © Cunaplus | Dreamstime.com

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *