Search
Generic filters
Exact matches only

[review] La Grave cea mai neagra partie din statiunea Les Deux Alpes, Franta

In prmul an cand am fost in statiunea de ski Les Deux Alpes, nu stiam ca pentru a putea avea acces pe renumita partie „La Grave”, trebuie sa ai asa numita extensie la skipass. Chiar daca mi-am luat acces full pe toate partiile inclusiv in snow park, pentru partia La Grave, trebuie cerut special. In al doi-le an cand am ajuns aici, m-am asigurat ca am acces si la partia La Grave.

Este una din cele mai tari partii negre pe care am coborat vreodata. Dupa cum zic si cei din statiune, nu e recomandata celor care nu se dau usor pe partiile rosii sau cele negre, aflate pe versantul din spre statiune (usor accesibile).

Aceasta partie este de fapt o vale foarte abrupta, doar pe unele zone batuta si cu foarte multe pante grele, locuri perfecte pentru free riders sau pentru cei care le place sa simta adrenalina la maxim, sau cei care cauta zone offpiste. Eu am prins o mica avalansa pe un versant opus unde eram, prima mea avalansa vazuta cu ochii mei…impresionat!

Pentru cei care vor sa schieze pe ea trebuie sa stie ca partia e deschisa doar de la 10.00 la 13.00, cu 4-5 ore mai putin fata de celalte partii, cred ca sa nu ramana careva ratacit pe acolo 😀 , e bine de stiut ca nu e recomandat sa mergi de unul singur, stiu ca nu te lasa daca nu sunt cel putin 2 persoane. Partia are peste 2km lungime, dar imaginati-va o vale lata unde poti sa schiezi cum si unde vrei. Sunt doua puncte unde gasesti restaurant cu autoservire si bar, e misto, ca intr-o zona cu restrictii gasesti restaurant cu atoservire si bar… foarte tare !la-grave-calatoresc_ro

Recomand aceasta partie tuturor celor care au experienta si se tin bine pe picioare (si nu glumesc) , pentru ca e foarte solicitant si riscant in acelasi timp, dar merita!

Am atasat 2 poze de pe partia La Grave, una cu partia si ce-a de-a doua cu mesajul care-l vezi in 3-4 locuri inainte de a cobora pe partie (e bine de stiut).

As fii curios si  de alte pareri ale celor care au incercat partia ” La Grave”

P.s.: daca ati fost pe aceasta partie, lasati-mi un comentariu 🙂

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *