Search
Generic filters
Exact matches only

[info] La schi pe pârtiile din Sovata

Staţiunea Sovata este situată în Transilvania şi face parte din judeţul Mureş. Aceasta este o staţiune recunoscută la nivel European şi pe lângă pârtiile de ski care sunt foarte căutate iarna poate fi vizitată şi vara aici aflându-se o mulţime de lacuri cu proprietăţi terapeutice dar şi peisaje foarte plăcute.

Staţiunea Sovata dispune de două pârtii, una pentru începători şi una de dificultate medie.

Cea cu dificultate medie este pârtia Aluniş care are o lungime de 1100 de metri şi se afla la o diferenţă de nivel de 350 de metri. Transportul schiorilor este asigurat de un telescaun.

Aluniş 2 este pârtia dedicată începătorilor având o lungime de 300 metri şi o diferenţă de nivel de nivel este de 30 de metri iar transportul se face cu ajutorul unui teleschi. Ambele părţii dispun de nocturnă.

Transport

În staţiunea Sovata se poate ajunge cu maşina pe DN13A dar şi cu trenul pe linia privată Blaj – Sovata – Praid. De asemenea puteţi ajunge şi cu microbuzul fiind o mulţime de maşini disponibile pe această rută. Dacă veniţi de departe puteţi alege să zburaţi cu avionul până în Târgu Mures iar apoi puteţi lua un microbuz.

Cazare

În Sovata sunt o mulţime de locuri unde vă puteţi caza indiferent de bugetul de care dispuneţi. Astfel veţi găsi hoteluri ieftine dar şi scumpe. Pentru doar 80 de lei vă puteţi caza la hotelul de două stele Hefaistos – Sovata. Dacă doriţi mai mult lux vă puteţi caza la Danubius Health Spa Resort Sovata hotel de 4 stele la care preţul pe noapte este de 250 de lei. Vila Sara vă oferă comfort de 3 stele pentru 133 de lei pe noapte.

Timp liber

Pe lângă sporturile de iarnă, în Sovata aveţi o mulţime de posibilităţi de a vă petrece timpul liber. Puteţi merge la săli de fitness, la piscină şi masaj. De asemenea puteţi practica jocuri de agrement sau puteţi face turul staţiunii cu trenuleţul.

Printre staţiunile din apropiere se afla şi Muntele de sare, , Lacul Negru, Vila Justiţiei, Izvorul Ghera şi Izvorul Maria.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *