Search
Generic filters
Exact matches only

[info] Schiază pe pârtia din Piatra Neamţ

Municipiul Piatra Neamţ, reşedinţa judeţului Neamţ, este situat pe valea râului Bistriţa, la ieşirea acestuia dintre munţi la confluenţa cu pârâul Cuiejdi. Acesta este amplasat parţial (zona principală şi cartierele vestice) la altitudinea de 310 m, într-un bazin intramontan străjuit de culmile Pietricică, Cozla, Cernegura, Carloman şi Batca Doamnei.

Prezentarea pârtii de schi

Staţiunea Piatra Neamţ dispune de telegondolă, telescaun şi pârtie de schi. În vârful pârtiei vă puteţi deplasa cu telescaunul. Pârtia dispune de centru de închiriere de echipamente necesare pentru schi. Turiştii mai au la dispoziţie şi o pârtie de tubing. Sezonul începe în decembrie şi se termină în martie. Aceasta are o lungime de 965 metri iar diferenţa de nivel e de 260 de metri.

Timp liber

Aici mai puteţi vizita baza hipica, ruinele cetăţii geto-dacice de la Batca Doamnei, Curtea şi biserica domnească, iar în apropierea judeţului mai găsiţi: Mănăstiri, Lacuri (Cuejdel, Izvorul Muntelui şi Batca Doamnei), Cetatea Neamţului, Rezervaţia de zimbri Dragoş Vodă, Cheile Bicazului.

Mijloace de transport

În oraş se poate ajunge pe DN15 dinspre Bacău sau Bicaz, pe DN15C dinspre Târgu Neamţ, pe DN15D dinspre Roman, pe linia ferată 506 Bacău – Bicaz. Din Bucureşti puteţi ajunge cu maşina cu trecere prin Iaşi, sau cu trenul pe ruta Bucureşti – Iaşi.

Posibilităţi de cazare

Pensiunea Moldova de pe Alexandru cel Bun este situată la doar 3 km de centrul oraşului Piatra Neamţ, cu vedere la Lacul Batca Doamnei şi aproape de munţii Ceahlău şi vă oferă condiţii de trei stele, atât în camere cât şi în restaurantul propriu la preţul de 95 lei. Pensiunea Rana, tip cabana de munte, se afla la doar 5. 3 km distanţă de centrul oraşului Piatra – Neamţ şi vă oferă o cameră dublă la 65 lei.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *