Search
Generic filters
Exact matches only

La schi pe pârtia din Băișoara

Băişoara este o comună din nord-estul Munţilor Apuseni, fiind alcătuită din noua sate. Aceasta este situată la poalele de est ale Muntelui Mare din Munţii Apuseni, pe cursul mijlociu al răului Iara, la o distanţă de 50 km de Cluj-Napoca. Staţiunea Băişoara se afla la altitudini cuprinse între 1200-1500 m.

Pârtii se schi

Staţiunea Băişoara deţine o pârtie de ski cu o lungime de 1.2 km şi o diferenţă de nivel de aproximativ 250 metri. Sezonul începe în decembrie şi se termină în martie. Pârtia de ski este dotată cu nocturnă pe toată lungimea ei, astfel aveţi posibilitatea de a practica skiul şi după lăsarea întunericului.

Timp liber

În ceea ce priveşte împrejurimile acestei staţiuni, aceasta are punct de plecare spre Muntele Mare şi Cheile Runcului. În condiţii de vizibilitate bună, de aici puteţi admira Munţii Maramureşului, Tibles, Rodnei, Călimani şi Făgăraş, iar uneori şi Carpaţii Păduroşi, Gutaiul, Suhardul, Gurghiul, Munţii Harghita şi Ciucasul, iar de pe vârfurile din apropierea staţiunii se văd şi Sureanul, Parângul şi Retezatul, în condiţii foarte bune chiar Tatra Înaltă. Pensiunile vă oferă posibilitatea de a practica diverse sporturi şi jocuri, baza fiind bineînţeles sporturile montane. Aici puteţi face drumeţii, schi alpin, schi de tură, ciclism montan, parapanta, alpinism şi speologie.

Cazare

Pensiunea Skiland, situată în localitatea Staţiunea Muntele Baisorii, la 50 km de Cluj-Napoca, oferă o privelişte deosebită spre Câmpia Transilvaniei şi Cheile Turzii, aici o cameră dublă ajunge 150-200 lei. Pensiunea Andreea Băişoara, situată în Staţiunea Muntele Baisorii în mijlocul naturii la doar 500 m de pârtia veche de schi şi 2 km de pârtia Buscat, are camere care costa în jur de 140 lei.

Modalităţi de transport

Puteţi ajunge în staţiune pe un drum modernizat, ce se desprinde din DJ 107M în Băişoara şi urcă 10 km pe valea Ierta până în satul Muntele Băişorii, apoi încă 8 km până în staţiune. Puteţi ajunge din Cluj-Napoca sau Turda, cu automobilul său cu autobuze până în satul Muntele Băişorii, apoi pe jos 45 minute. Iarna există autobuze până în staţiune.

[google-map-v3 width=”100%” height=”350″ zoom=”10″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”46.575855,23.304534{}skiing.png{}Partia de schi Baisoara” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *