Search
Generic filters
Exact matches only

La schi pe pârtiile din Arieșeni

Stațiunea Arieșeni este situată în inima munților Apuseni, la granița dintre județului Alba și Bihor, la o altitudine de 950 m. Accesul se poate face cu mașina pe drumul național DN75 dintre Turda și Oradea sau pe drumul național DN76 dinspre Alba Iulia. Schiorii se pot bucura de zăpadă începând din decembrie până în martie.

Pe tot parcursul sezonului de schi sunt disponibile două pârtii: Vârtop I și Vârtop II.

Pârtia Vârtop I este o lungime de 1.000 m, cu o diferență de nivel de 240 m. Pârtia este deservită de teleschi, care are o capacitate de transport de 800 persoane/oră.

Pârtia Vârtop II are un grad de dificultate mediu, o lungime de 430 m și o diferență de nivel de 109 m. Transportul schiorilor este deservită de un teleschi, care are o capacitate de 630 persoane/oră. Pârtia dispune de nocturnă funcțională de vineri până duminică.

Acomodarea este asigurată de numeroase unități de cazare printre care Cabana Dan (10 km de pârtie, tarif de la 80 lei/cameră), Pensiunea Heidi (la 200 m de pârtie, tarif începând de la 50 lei/cameră), Pensiunea Sofi (la 9 km de pârtie, tarif începând de la 60 lei/cameră) sau Casa Popescu (la 9 km de pârtie, tarif începând de la 55 lei/cameră).

Turiștii care aleg să petreacă câteva zile în Stațiunea Arieșeni, mai pot vizita Peștera Scărișoara și Peștera Poarta la Ionele – 15 km de Arieșeni, Groapa Ruginoasă, Peștera Urșilor, dar și mănăstirile Lupșa și Posada.

Foto

[google-map-v3 width=”100%” height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”46.486338,22.767078{}skiing.png{}Partia Arieseni” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *