Search
Generic filters
Exact matches only

La schi pe pârtiile din Borovets, Bulgaria

Deschisă în anul 1896, Borovets este cea mai veche stațiune montană din Bulgaria. Situată la 1390 m altitudine,pe coastele nordice ale munților Mousula, la est de Rila, este în prezent și cea mai modernă stațiune din Bulgaria, vizitată anual de miile de turiști din întreaga lume atrași de frumusețea peisajelor, cazările convenabile, pistele diverse și de bună calitate, precum și de aerul curat de munte.

Datorită condițiilor sale moderne, stațiunea Borovets a fost de două ori gazda campionatului mondial al cupei alpine. Temperatura medie anuală  este de +5.5 grade Celsius, iar în ianuarie, minima nu scade sub –5 grade Celsius, ceea ce oferă condiții optime pentru schiori.

Pârtii

Stațiunea cuprinde un total de 58 km de pârtii, împărțiți în trei regiuni, care la rândul lor variază în lungime, altitudine și grad de dificultate. Acestea sunt Central Borovets, care începe de la 1337 m altitudine și ajunge la 1780 m; Yastrebetz Ski Center – de la 1340 m până la 2369 m altitudine; Markudijik Ski Center – de la 2340 m până la 2550 m altitudine.

Pe lângă acestea, mai există pârtia de cross, care are o lungime de 35 km și care este construită conform cerințelor Federației Internaționale de Schi. În plus, resortul oferă și posibilitatea de antrenamente și competiții în stil biathlon și sărituri cu schiurile.

În funcție de nivelul de dificultate, pistele de schi sunt structurate astfel:

  • Începători: 2 piste
  • Dificultate mică: 7 piste
  • Dificultate medie: 11 piste
  • Dificultate mare: 5 piste

Ascensoare

Pârtiile sunt dotate cu două sisteme de ascensoare, care operează de la 9:00 AM la 4:30 PM. Acestea sunt compuse din o gondolă, telescaune și teleschiuri, atât pentru adulți cât și pentru copii.

Gondola are 6 locuri, o capacitate de 1200 persoane pe oră și atinge altitudinea de 2363 m deasupra nivelului mării, cu o călătorie de aproximativ 20 minute și o lungime a traseului de 4827 metri. Telescaunul cu 4 locuri are o capacitate de 1500 de persoane, iar capacitatea tuturor teleschiurilor este de 8150 persoane pe oră.

Cazări

Turiștii au de ales dintre multitudinea de hoteluri și pensiuni din stațiune, care oferă condiții și prețuri diferite, potrivite pentru toate buzunarele și gusturile. Câteva exemple sunt Hotel Rila Borovets, TES Flora Apartments, Royal Plaza Hotel Apartments, Vila Sveti Dimitar sau Samokov Hotel. Prețurile sunt accesibile tuturor, începând de la 90 RON/persoană pe noapte.

Transport

Stațiunea Borovets este situată la 72 de km de Sofia, la 40 km de Malyovitsa și la 12 km de Samokov. Din Sofia către Samokov pleacă un autobuz din 30 în 30 minute, oferind turiștilor posibilitatea de ajunge în Borovets foarte rapid și ușo cu alte mijloace de transport. De asemenea, pentru turiștii care preferă să călătorească cu avionul, personalul stațiunii pune la dispoziția acestora serviciul de ridicare și transportare cu mașina, microbuzul sau autobuzul, în funcție de numărul de persoane. Aeroporturile în care turiștii pot fi așteptați sunt cele din Sofia, Plovdiv sau Varna, iar prețurile variază între 49 Euro și 454 Euro, depinzând desigur de mijlocul de transport folosit.

Din România se poate ajunge în stațiune și folosind mașinile personale, Borovets aflându-se la 467 km de București și658 km de Constanța, distanțe care pot fi parcurse de regulă între 6 și 9 ore.

Timp liber

Pe lângă activitatea de pe pârtii, viața de noapte din stațiune atrage turiștii dornici de distracție. Barurile și cluburile oferă reduceri și prețuri accesibile, ca de obicei în Bulgaria. Străinii amatori de petreceri nu au probleme de comunicare în aceste locuri, deoarece personalul vorbește limba engleză, este amabil și mereu dispus să facă totul pentru a asigura buna dispoziție a clienților.

Restaurantele sunt o altă atracție în Borovets. Pizza, fripturile, mâncărurile tradiționale bulgărești, mâncarea chinezească și cea turcească pot fi cu ușurință găsite în majoritatea restaurantelor. Cele mai recomandate dintre acestea sunt Mamacita’s, Crown Italian Restaurant și The Golden Horn.

Pentru cei care doresc să viziteze împrejurimile,opțiuni pot fi Mănăstirea Rila, capitala Sofia sau Palatul Carska Bistrica. De asemenea, se pot vizita și satele din jurul stațiunii, precum Beli Iskar, Mala Tsarkva sau Goverdartsi. În aceste locuri, se pot cu adevărat experimenta tradițiile bulgărești care încă nu au dispărut.

Să nu credeți însă că vara nu există lucruri de făcut în Borovets. Turiștii care ajung aici pe timpul verii pot alege între mai multe activități precum: piscinele în aer liber, călărie, pescuit, cățărări, plimbări cu bicicleta pe trasee de munte, vizitela lacul Iskar, para-gliding, golf și multe altele.

Cu siguranță, frumusețea munților și a lacurilor din jur merită admirată și în timpul sezonului de vară.

Prin urmare, stațiunea Borovets este cu siguranță o opțiune de luat în calcul de către oricine caută un loc potrivit de petrecere a vacanței de iarnă. Peisaje superbe, prețuri bune, condiții moderne, viață de noapte, multe lucruri de făcut și multă distracție, iată cartea de vizită a stațiunii Borovets din Bulgaria.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *