Search
Generic filters
Exact matches only

La schi pe pârtiile din stațiunea Gura Humorului

Staţiunea Gura Humorului este o staţiune aflată la o distanţă de aproximativ 60 de km de Suceava care poate fi o oportunitate pentru schiorii moldoveni. Aceasta a fost înfiinţată abia acum 3 ani, pe 6 februarie 2010 şi nu dispune decât de două pârtii. Staţiunea dispune şi de un telescaun care asigură transportul pe o lungime de 1.332 de metri şi care are o capacitate de transport de 1.200 de persoane pe oră.

La baza pârtiei se afla o parcare în care încap aproximativ 360 de maşini şi 10 autocare. Pârtia mai este dotată şi cu cinci tunuri de zăpadă, o maşină de bătut zăpada precum şi de o instalaţie de nocturnă.

Pârtii de schi

După cum spuneam şi în introducere, staţiunea Gura Humorului dispune de două pârtii. Pârtia principală este Şoimul I care are o lungime de 1.478 de metri şi o diferenţă de nivel de 285 de metri. Capacitatea sa este de aproximativ 900 de schiori.

Cea de-a doua pârtie este dedicată începătorilor. Şoimul II are o lungime de 500 de metri şi o diferenţă de nivel de 70 de metri şi a fost finalizată recent.

Modalităţi de transport

Din Bucureşti se poate ajunge în aproximativ 6-7 ore urmând ruta Bucureşti DN2 – E85 Bucureşti – Urziceni – Buzău – Focşani – Adjud – Bacău – Roman – Cornu Luncii – Gura Humorului. Tot aici puteţi ajunge şi cu trenul.

Posibilităţi de cazare

Posibilităţile de cazare sunt multe şi accesibile. Există aproximativ 2.470 de locuri de cazare în 136 de hoteluri şi pensiuni.

Pensiunea Carmen Silvae este o pensiune de 4 stele situată la 1 km de staţiunea Gura Humorului iar preţul pentru o singură noapte este de aproximativ 100 de lei. La 2 km distanţă se afla o altă pensiune de 4 stele şi anume Pension Elegance la care trebuie să plătiţi 165 de lei pentru cazarea pentru o singură noapte. Hotelul de trei stele Adi se afla la aproximativ 5 minute de mers cu maşina de staţiune iar cazarea costa 120 de lei pe noapte.

Timp liber

Bucovina este cunoscută pentru manăstirile numeroase care se afla în această zonă. Printre manăstirile aflate în apropierea staţiunii se afla şi mănăstirea Voroneţ şi Humor. De asemenea împrejurimile reprezintă un peisaj magnific iar viaţa de noapte din Gura Humorului este susţinută de cluburile din zonă.

[google-map-v3 width=”100%” height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”47.555271,25.889011{}skiing.png{}Gura Humorului” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *