Search
Generic filters
Exact matches only

Madeira, Portugalia – un mic paradis luxuriant

Dacă ai visat vreodată să te trezești dimineața într-un mic paradis luxuriant, fie măcar și pentru câteva zile, arhipelagul Madeira din Portugalia îți oferă această posibilitate. Este o destinație de vacanță splendidă, cu peisaje superbe, munți impresionanți, apă albastră ca cerul și mai mult de 2000 de specii de plante exotice care te vor încânta și-ți vor oferi imagini spectaculoase.

Obiective turistice

  • Apeductele din Insula Madeira
  • Grădina Botanică Funchal
  • Grădina Tropicală Monte Palace
  • Peșterile din Sao Vicente
  • Centrul de Istorie

Timp liber

Plictiseala nu face casă bună cu Insula Madeira. Aici vei putea alege dintr-o mulțime de activități care îți vor ocupa tot timpul, printre care excursiile pe insulă, plimbările pe munte, urmăritul păsărilor, pescuit, plimbări cu barca, surfing, călărie, sporturi acvatice și multe alte lucruri interesante.

Viață de noapte

În Madeira, viața de noapte nu este foarte activă în timpul săptămânii, însă în weekend-uri poți alege dintr-o multitudine de baruri și cluburi care te vor încânta cu muzică și distracție până în zorii zilei.

Gastronomie

Cele mai des întâlnite preparate tradiționale de pe această insulă sunt bogate în pește, pe care localnicii îl gătesc într-o multitudine de specialități ce încântă papilele gustative ale oricărui turist. Vei găsi în toate colțurile insulei numeroase restaurante elegante și taverne care pregătesc cele mai bune mâncăruri portugheze.

Informații utile

Pe insulă vei putea ajunge cu avionul sau cu barca. Aeroportul de pe insulă se numește Madeira International Airport și se află la aproximativ 16 kilometri de capitala Funchal. De la aeroport pot fi folosite taxiurile sau autocarele pentru a ajunge la destinația finală.

Pentru transportul pe insulă se pot folosi autobuzele, care sunt convenabile ca preț și care ating majoritatea punctelor de interes din Madeira. Mai există desigur opțiunea taxiurilor sau a închirierii de mașini, în funcție de preferințele și bugetul fiecăruia.

Madeira poate fi vizitată de-a lungul întregului an, dar cele mai călduroase luni sunt August și Septembrie, în timp ce sezonul ploios durează din Noiembrie până în Februarie.

Sursa: BunaDimineata.ro

Citeste despre Destinatii de vacanta 2014

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *