Search
Generic filters
Exact matches only

Maramureș, România

Dacă vrei o vacanță liniștită, cu dimineți relaxante și zile petrecute în mijlocul frumuseților naturale ale țării noastre, alege Maramureșul. Zona de nord-vest a României are o frumusețe aparte, păstrând încă vii tradiții de sute de ani, demult dispărute din alte zone ale țării noastre. Cele mai frumoase zone sunt satele maramureșene, unde cultura tradițională românească este respectată cu sfințenie.

Obiective turistice

  • Mocănița
  • Muzeul Satului Maramureșean din Sighetul Marmației
  • Muzeul de Istorie și Arheologie din Sighetul Marmației
  • Cimitirul Vesel de la Săpânța
  • Biserica de lemn Poienile Izei

Timp liber

În Maramureș este imperativ să călătorești cât mai mult, pentru a reuși să vezi cât mai multe dintre lucrurile interesante ale acestei zone speciale. Un alt lucru pe care trebuie să îl faci neapărat este experimentarea bucatelor tradiționale maramureșene. De asemenea, plimbările în natură îți vor limpezi mintea și te vor ajuta să te relaxezi. Poți face excursii pe munte, sporturi extreme sau turism cultural și religios.

Viață de noapte

Satele maramureșene nu oferă o viață de noapte asemănătoare destinațiilor de vacanță obișnuite. Dar dacă mergi în Maramureș nu o faci pentru viața de noapte. Dacă totuși vrei să mergi în cluburi sau baruri, încearcă orașele mari. Vei găsi cu siguranță opțiuni.

Gastronomie

Preparatele maramureșene sunt faimoase în întreaga țară, motiv pentru care nicio excursie în această zonă nu este completă până când nu încerci măcar câteva dintre mâncărurile tradiționale. Restaurantele sunt numeroase și opțiunile gastronomice nu lipsesc din nicio zonă a Maramureșului.

Informații utile

În Maramureș poți ajunge cu mașina proprie, cu trenul sau autobuzul. Cel mai apropiat aeroport este cel din Cluj-Napoca.

Zona poate fi vizitată în orice anotimp, deoarece tradițiile diferă în funcție de perioada anului și vei avea multe lucruri interesante de văzut, indiferent dacă este iarnă sau vară.

Maramureșul dispune de o rețea complexă de marcaje forestiere și cărări marcate care îți vor permite să explorezi zone minunate și să te bucuri de priveliștile asupra satelor, lacurilor, cascadelor, peșterilor, rezervațiilor naturale etc.

Sursa: BunaDimineata.ro

Citeste despre Destinatii de vacanta 2014

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *