Search
Generic filters
Exact matches only

Riviera Olimpului, Grecia

Cum ar fi să îți petreci concediul în această vară în mijlocul frumuseților de care se bucurau vechii zei greci? Riviera Olimpului îți poate oferi această ocazie. Este o zonă din nordul Greciei care te așteaptă cu 16 plaje splendide întinse de-a lungul a 70 de kilometri de coastă. Este situată în apropierea Muntelui Olimp și oferă o climă foarte plăcută, fără căldurile mari întâlnite în restul destinațiilor turistice din Grecia.

Obiective turistice

  • Orașul Platamonas
  • Paleo Panteleimonas
  • Parcul Național Muntele Olimp
  • Schitul Sfintei Parascheva
  • Ruinele orașului Dion

Timp liber

Pe lângă activitățile obișnuite de pe plajă precum sporturile acvatice, în stațiunile din Riviera Olimpului poți face jogging, ciclism, plimbări de-a lungul bulevardelor, drumeții montane, echitație, sau poți participa în excursii spre alte destinații turistice din apropiere.

Viață de noapte

Una dintre cele mai faimoase stațiuni de pe Riviera Olimpului pentru intensitatea distracțiilor nocturne este Paralia Katerini. Aici vei găsi nenumărate cluburi și baruri situate chiar pe plajă, unde distracția durează până în zorii zilei.

Gastronomie

Tradițiile gastronomice grecești nu sunt dezmințite nici de restaurantele din această zonă. Vei găsi aici o multitudine de localuri care servesc cele mai bune preparate tradiționale, dar și mâncăruri internaționale, după dorințele fiecărui client.

Informații utile

Pe Riviera Olimpică se poate ajunge cu autobuzul sau cu mașina, traseul din România având aproximativ 750 de kilometri lungime. Avionul este și el o opțiune, dar cel mai apropiat aeroport se află în Thessaloniki, la aproximativ 60 de kilometri distanță.

Sezonul turistic începe în prima jumătate a lunii Mai și se încheie de obicei în a doua jumătate a lunii Octombrie.

Sursa: BunaDimineata.ro

Citeste despre Destinatii de vacanta 2014

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *