Search
Generic filters
Exact matches only

Schiază pe pârtiile din Azuga

Valea Prahovei găzduiește numeroase stațiuni turistice, unde iarna turiștii găsesc locuri perfecte pentru practicarea sporturilor de iarnă. Azuga se numără printre acestea, fiind una dintre cele mai mici stațiuni de pe Valea Prahovei, dar cu o popularitate destul de mare. Stațiunea dispune de două pârtii, Pârtia Sorica și Pârtia Cazacu, cu grade diferite de dificultate pentru a satisface fiecare tip de schior.

Pârtia Sorica are o lungime de 2.100 de m, o lățime de 50 de m și o diferență de nivel de 561, fiind o pârtie de dificultate medie. Pe o lungime de 800 de m, la baza pârtiei, funcționează nocturnă și tunuri de zăpadă.

Pârtia Cazacu are o lungime de 2.200 de m și grad de dificultate mediu, dar are și porțiuni cu grad de dificultate ridicat.

Alte pârtii din stațiunea Azuga:

  • Sorica Sud – lungime 1100m; grad de dificultate: ușor;
  • La Stână – lungime 800 m, grad de dificultate: ușor;
  • Cazacu – legatura telegondola – lungime 700 m, grad de dificultate: mediu;
  • Cazacu – variantă – lungime 400 m, grad dificultate: mediu;
  • Cazacu școală – lungime 120 m, grad de dificultate: usor.

De asemenea, în Azuga se găsesc o pârtie de sanie și două pârtii de Snow Tubbing.

Accesul spre stațiune se poate face pe drumul național DN1 (E60) și drumul național DN73, dar și pe cale ferată, cu coborâre în stația Gara Azuga.

Acomodarea este posibilă în unități de cazare pentru toate gusturile și toate buzunarele. Printre posibilitățile de cazare se numără Hotel Larisa 2* (tarife de la 75 lei/cameră dublă), Vila Sonia (tarife de la 90 lei/cameră dublă matrimonială), Pensiunea Orizont (prețuri începând de la 80 lei/cameră matrimonială) sau Pensiunea Flora Alpina (prețuri începând de la 109 lei/cameră dublă matrimonială).

Turiștii care ajung în stațiunea Azuga pot vizita numeroase obiective turistice printre care Păstrăvăria aflată la confluența pârâului Limbășel cu pârâul Azuga, Cabana de vânătoare Azuga, Cimitirul Eroilor din Primul Război Mondial, Capela de pe Muntele Sorica și Crucea de pomenire de la Genone. De asemenea, lângă stațiune se află Rezervația Naturală Poiana cu Narcise și Munții Baiului.

[tab title=”Harta Azuga”]


Vizualizare hartă mărită

Foto

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *