Search
Generic filters
Exact matches only

Schiază pe pârtiile din Bansco, Bulgaria

Aflată doar la 160 de km de Sofia, în apropierea râului Glazane, Bansco este una dintre regiunile cele mai căutate datorită pârtiei de sky care are cel mai lung sezon şi cea mai mare lungime din Europa centrală şi de Est. Oraşul oferă distracţii călătorilor combinând staţiunea montană cu un oraş istoric unde poţi regăsi tradiţia bulgărească în mâncăruri, arhitectură şi obiective turistice sau prin vizitarea mănăstirii Rila sau parcul naţional Pirin. Capitala Bulgariei, Sofia, se găseşte la 140 de km de staţiune, iar datorită drumurilor bine întreţinute şi pe perioada iernii se poate ajunge rapid.

În această regiune s-a investit mult în ultimii 10 de când a fost inaugurată. Datorită turismului puternic dezvoltat, oferă numeroase hoteluri şi pârtiile de sky Chalin Valoh cu altitudinea de 1600 m şi Shiligmika care ajunge la 2500 m, lungimea lor totală fiind de 65 km. Pârtiile sunt variate, oferind distracţie atât skiorilor începători, cât şi celor mai avansaţi, acestea asigurând, de asemenea, telecabine şi teleschiuri sau “parcul de distracţii” care este dedicat iubitorilor de sporturi extreme, fiind primul din Balcani.

Este considerată cea mai bună staţiune din Bulgaria, oferind facilităţi excelente, pârtiile fiind deschise din decembrie până în mai, acest lucru făcându-se posibil tunurilor cu zăpadă artificială. Există panouri meteorologice amplasate pe părţii care arată vântul şi temperatura şi de asemenea un serviciu de urgenţă în cazul posibilelor accidente si la nevoie un cabinet stomatologic care oferă servici pe baza asigurării medicale.

Staţiunea de sky oferă numeroase hoteluri de 5 stele care majoritatea au piscine interioare, apartamente de vacanţă care pot oferi garaj sau saună sau hoteluri care se situează la preţuri asemănătoare cu cele din România. Restaurantele sunt numeroase, oferind mâncare atât tradiţională, cât şi din diferite colţuri ale lumii iar pentru cei care doresc să petreacă până în zori de zi, oraşul are deschise.

Bansco a primit aprecierea din partea turiştilor care au trecut prin ea, având părţii cu o panoramă spectaculoasă, munţi înalţi, pârtii amenajate la standardele cele mai înalte şi facilităţi sporite în tot ceea ce înseamnă o staţiune de sky.

[google-map-v3 width=”100%” height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”41.838586,23.489192{}skiing.png{}Besco, Bulgaria” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *