Search
Generic filters
Exact matches only

Schiază pe pârtiile din Borsec

Oraşul Borsec se afla în lanţul muntos al Carpaţilor Orientali la N – E judeţul Harghita, într-o depresiune situată la interferenţa Munţilor Giurgeului, Munţii Bistriţei şi Călimani, la o altitudine de cuprinsă între 850 – 950 m. Numele localităţii este datorat resurselor de ape minerale cu bogate calităţi terapeutice.

Staţiunea de schi Borsec dispune de trei pârtii.

Pârtia Speranța are o dificultate medie şi este amenajată complet punând la dispoziţie un teleschi monopost, o mașină de bătut zăpada și tunuri de zăpadă. Aceasta are o lungime de 680 de metri.

Prichindel este o pârtie pentru începători şi are o lungime de 840 de metri.

Pârtia pentru avansaţi este Raza Soarelui care are o lungime de 726 de metri şi dispune de teleschi.

Accesul auto se face pe DN15 de la Bacău, Piatra Neamț sau Tg. Mureş, pe DN15B de la Târgu Neamţ, pe DN17B de la Vatră Dornei – prin joncţiunea acestora cu DN15 la Poiana Largului, pe DN12 de la Braşov şi Sfântu Gheorghe prin joncţiunea acestuia cu DN15 la Topliţa. Legătura feroviară se face prin staţia Topliţa.

În inima Borsecului se afla Vila Bella, cameră dublă fiind la prețul de 100 lei. Pensiunea Teo se afla în centru staţiunii Borsec lângă fabrica de apă minerală Borsec, cameră dublă costa 70 lei. Pensiunea Korona este puțin mai ieftină prețul pe camera fiind între 70 – 120 lei.

Această zonă cuprinde foarte multe obiective turistice. Aveţi posibilitatea să vizitaţi Grota Urşilor, aceasta fiind un ansamblu de coridoare adânci formate prin fenomenul de eroziune naturală a rocilor calcaroase sub acţiunea apelor de infiltraţie. Tot aici lângă grota găsiţi şi “Cerdacul Iadului”. În zona mai găsiţi: Peştera cu Stalactite, Poiana Zânelor (ansamblu de izvoare minerale amenajate sub formă de bazine în aer liber cu garderoba şi puncte de repaos, folosite în general în cure externe), Muzeul Apelor Minerale, Peştera de gheaţă, Peştera de la Scaunul Rotund, Cetatea Bufniţei. Excursii în împrejurimi mai puţei face şi la: Lacul Roșu, Cheile Bicazului, Munții Cãlimani, Sovata- Lacul Ursu, Toplița, Salina Praid, Bãile Tușnad, Lacul Sfânta Ana, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș.

[google-map-v3 width=”100%” height=”350″ zoom=”14″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”46.966694,25.570114{}skiing.png{}Borsec, Harghita” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *