Search
Generic filters
Exact matches only

Sharm El Sheik – cea mai spectaculoasă stațiune a Egiptului

Diminețile sunt splendide în Egipt, mai ales atunci când te trezești pe malul Mării Roșii, în stațiunea Sharm El Sheik, de lângă Muntele Sinai. Aceasta este cea mai spectaculoasă stațiune a Egiptului, iar resorturile de lux, Muntele Sinai din apropiere, viața marină, multitudinea de sporturi acvatice și activități terestre de aici atrag sute de mii de turiști în fiecare an.

Obiective turistice

  • Parcul Național ”Ras Mohammed”
  • Muntele
  • Sinai
  • Luxor
  • Valea Regilor
  • Petra

Timp liber

Principalele activități pe care le poți face în Sharm El Sheik sunt sporturile de apă și excursiile de o zi sau două în vecinătate, unde poți vizita obiectivele turistice menționate mai sus sau poți face plimbări în deșert sau safari.

Viață de noapte

În cazul în care excursiile și activitățile de peste zi nu te vor obosi prea tare, cluburile și barurile din Sharm El Sheik îți vor asigura tot ceea ce ai nevoie pentru nopți întregi de distracție. Numărul lor este foarte mare, astfel încât cu siguranță vei găsi loc oricând pentru tine și prietenii tăi petrecăreți.

Gastronomie

Restaurantele sunt răspândite în întreaga stațiune, oferind turiștilor servicii de calitate și preparate senzaționale. De la cele mai bune mâncăruri egiptene și până la pizza italiană, nu vei duce lipsă de nimic aici.

Informații utile

În perioada aprilie-octombrie fusul orar din Egipt diferă cu o oră față de cel al României, pentru că Egiptul a renunțat în 2011 la trecerea la ora de vară.

Dacă vrei să ajungi cu avionul în Sharm El Sheik, poți folosi aeroportul din stațiune. Un zbor din Cluj sau București durează aproximativ 3 ore și 30 de minute.

Pentru călătoria în Egipt ai nevoie de pașaport valabil minim 6 luni și de viză turistică. Aceasta se obține la aeroport și vei plăti aproximativ 20 de dolari pentru ea.

Sezonul turistic începe de regulă în luna Mai și se încheie în Octombrie.

Pentru închirierea mașinilor trebuie să ai minim 21 de ani și carnet de șofer internațional. Nu se recomandă însă folosirea unei mașini dacă nu cunoști bine regulile de circulație locale, caz în care e mai bine să folosești autobuzul sau taxiul.

Sursa: BunaDimineata.ro

Citeste despre Destinatii de vacanta 2014

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *