Search
Generic filters
Exact matches only

Sri Lanka

Puține lucruri sunt la fel de frumoase precum diminețile petrecute pe plajele din Sri Lanka, în mijlocul Oceanului Indian. Aceasta este o insulă exotică de o frumusețe luxuriantă și plină de atracții turistice extrem de interesante. Este o destinație de vacanță splendidă și deosebit de avantajoasă din punct de vedere financiar.

Obiective turistice

  • Anuradhapura
  • Arugambay
  • Vârful Adam lui
  • Bentota
  • Parcul Național Bundala

Timp liber

Sporturile de apă sunt la mare căutare pe plajele din Sri Lanka. Dacă însă nu te pasionează prea mult surfingul, înotul sau scufundările, poți participa la excursii în interiorul insulei, pentru descoperirea minunățiilor pe care le adăpostește, sau poți alege să mergi în largul oceanului, pentru a urmări jocul balenelor.

Viață de noapte

Viața de noapte este foarte activă în Sri Lanka. Cluburile și barurile din orașele insulei sunt mereu deschise și își așteaptă consumatorii cu nopți întregi de distracție. De asemenea, festivalurile și concertele organizate periodic pe insulă îți pot ocupa timpul și-ți pot oferi nopți albe.

Gastronomie

Moștenirea gastronomică a acestei insule exotice este impresionantă. Bucătăria tradițională constă într-un amestec de produse locale cu rețete și condimente aduse în zonă de-a lungul secolelor de popoare precum indienii, arabii, malaiezienii, portughezii, olandezii sau englezii. Cu siguranță că toate restaurantele de pe insulă te vor încânta cu preparatele lor delicioase.

Informații utile

Pentru că insula este lovită anual de doi musoni diferiți, există două perioade diferite în care poți să o vizitezi: pentru coasta de west și sud perioada optimă este Decembrie – Martie, în timp ce pentru coasta de este perioada cea mai potrivită este Aprilie/Mai – Septembrie.

Cel mai indicat mijloc de transport pentru a ajunge în Sri Lanka este avionul, dar există și numeroase curse de feribot.

Mijlocul de transport standard din interiorul insulei este reprezentat de autobuze, care ating aproape orice zonă a insulei. Mai există opțiunea trenurilor și a mașinilor de închiriat. De regulă, traficul este greoi, datorită drumurilor înguste și mulțimii de pietoni. O altă opțiune pentru distanțe scurte ar fi bicicleta, care oferă o mobilitate mai bună.

Sursa: BunaDimineata.ro

Citeste despre Destinatii de vacanta 2014

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *