Search
Generic filters
Exact matches only

7 curiozități despre plaje

Deși abia am trecut de iarna, mulți dintre noi zboară deja cu gândul la vacanța de vară și la zilele călduroase pe care le vom petrece în concediu cu familia sau prietenii într-o destinație exotică. Dar, oricât de mult am visa, vara se află încă la 6 luni distanță. Acest timp poate fi folosit pentru alegerea destinației, pentru achiziționarea timpurie a biletelor de avion, pentru găsirea unei cazări ieftine și pentru economisirea bugetului necesar.
Dar mai mult decât atât, îl putem folosi și pentru a învăța câteva lucruri utile despre plajă, probabil locul în care mulți dintre noi ne vom petrece zilele de concediu. Iată câteva lucruri interesante pe care ar trebui să le știe orice turist serios:
1. Plajele pot exista în mai multe culori, depinzând de tipul de sediment care le formează. Astfel, putem întâlni plaje albe, gri, galbene, maro, roșii sau negre.
2. Dacă vrei să-ți dai seama de energia și puterea vântului și a valurilor dintr-o anumită zonă, trebuie să inspectezi volumul de sediment de pe o plajă.
3. Conceptul de ”plajă sălbatică” se referă la o secțiune de plajă care nu a fost deranjată sau influențată de oameni.
4. Distincția de ”Blue Flag” se oferă plajelor din întreaga lume cu cea mai înaltă calitate a apei, nisipului și a siguranței.
5. Deși astăzi se află în plină dezvoltare turistică, plajele nu au început să fie atracții turistice decât abia în secolul al 18-lea. Această întreagă industrie sezonieră are așadar numai circa 200 de ani vechime.
6. Cea mai lungă plajă din lume este Praia de Cassino din orașul Rio Grande, Brazilia. Aceasta are aproximativ 212 kilometri lungime.
7. Insula Fraser, din largul coastelor orașului Queensland, Australia, este cea mai mare insulă de nisip din lume, acoperind o suprafață totală de 163.000 de hectare. Insula dispune de o plajă lungă de 65 de kilometri.
8. Plaja este un mediu destul de ostil pentru viețuitoarele de orice fel, datorită schimbărilor constante pe care le manifestă.
Să nu uităm că și litoralul românesc se poate mândri cu zeci de kilometri de plajă perfectă pentru un concediu minunat. Stațiunile de pe litoral, fie că vorbim despre Costinești, Mamaia, Eforie sau Vama Veche, așteaptă în fiecare an turiști din toate colțurile lumii.

Sursa foto: hdwallpaperscool.com

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *