Search
Generic filters
Exact matches only

Cambodia

Asezata in SE Asiei in golful Thailandez, intre tarile Laos, Thailand si Vietnam in vest marele lac Tonle Sap, iar in est unul din cel mai mari fluvii din lume, Mekong. Cunoscuta pentru ruinele sale celebre, Angkor, Preah Vihear, Banteay Srei, Roluos toate sub patrimoniul mondial UNESCO. Pana in 1953 colonie franceza, intre 1975-1979 sub dictatura khmerilor rosii. Tara a fost macinata de razboaie cel din urma fiind si cel mai sangeros.

Capitala Phnom Penh este si cel mai mare oras cu aprox. 2 mil. loc. urmat de Battambang, Siem Reap, Kompong Cham si Sihanoukville. Cea mai mare parte a populatiei (93%) sunt Buddhisti (Teravada-Buddhism), populatia majoritara in jur de 90% este cea khmer urmata de vietnamezi, cham si chinezi intr-o proportie foarte mica. Populatia tarii este in jur de 14 mil. locuitori.

Actuala tara este in plina dezvoltare, ramura de baza fiind turismul. Viza de intrare este de 20$ si se obtine direct la intrarea in tara sau E-Visa (online) 25$, pasaportul valabil cel putin inca 6 luni. Viza este valabila 30 de zile. La iesirea din tara se mai plateste o taxa de 25$.

Zboruri directe nu sunt, legaturile se pot face via Bangkok, Saigon, Kuala Lumpur, Singapore. Actual se pare ca Air France(Paris) a introdus o cursa directa spre Cambodia(neverificat).

Cazarea se face in hoteluri, guesthouse, iar preturile incep de la 5$ (camera) mergand pana la cateva sute in hotelurile de lux. Moneda nationala este Riel (KHR), 1 euro ca. 5000 riel insa se poate plati in dollari sau baht (Thai). Un exemplu curios, intr-un restaurant meniul este in dolari, plata se face in baht, iar restul il primesti in riel. Se pot scoate bani de la ANZ sau Canadian Bank cu cartea de credit.

Inainte de plecare e bine sa ai vaccinurile la zi, in special cel pt. hepatita si tifos, chiar pt turbare, insa cel mai bine este sa consulti un doctor de specialitate. Datorita climei moderate 26-30°C pe toata durata anului (cea mai buna perioada este decembrie-martie) la fel trebuie sa ai un echipament adecvat, cat mai usor posibil din materiale speciale.

Ca turist, limba de circulatie este engleza, limba oficiala este khmer, generatia mai in varsta mai vorbeste si franceza. Un avantaj impresionant este daca reusesti sa inveti cateva cuvinte in khmer.

Cambodia este in general o tara sigura, insa este de evitat iesirile tarziu in noapte. Inamicul nr.1 sunt minele, dupa un raport UN inca 6 miloane. In general zonele turistice sunt curatate de mine insa mai sunt locuri unde nu ai voie sa te abati din drum, in special in zona de granita Preah Vihear.

Mai multe detalii despre Cambodia gasesti in acest thread special creat.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *