Search
Generic filters
Exact matches only

Care e cea mai bună metodă de a rezerva o unitate de cazare?

Alegerea și rezervarea unei camere atunci când urmează să pleci într-o călătorie este unul dintre cei mai importanți pași pe care îi ai de luat în pregătirea călătoriei. Însă care este cea mai bună variantă pentru a face asta? De unde știi că nu ai fost păcălit la telefon, că email-ul a ajuns unde trebuie sau că ai făcut rezervarea și că nu te vei trezi fără cazare odată ce ajungi la destinație? Despre aceste aspecte urmează să discutăm în acest articol.

Rezervările prin telefon/email

Atunci când îți rezervi camera de hotel prin telefon sau email intri în contact direct cu oamenii care sunt angajați acolo. Astfel îți poți da seama dacă serviciile oferite se ridică la standardele tale. Dacă, de exemplu, cel care îți răspunde la telefon se arată dezinteresat, este foarte posibil ca șederea ta să nu fie una plăcută sau să te facă să te răzgândești. Totodată, însă, prin telefon sau email ți se confirmă aproape instant faptul că rezervarea a fost făcută.

Rezervările prin site-ul unității de cazare

O altă variantă este să faci rezervarea direct prin formularul de pe site-ul unității la care vrei să stai. Astfel ai siguranța că cererea ta ajunge acolo unde trebuie și, de cele mai multe ori, poți verifica disponibilitatea camerelor în perioada în care ai nevoie de acestea. Un alt aspect care ar putea fi benefic acestei metode este o eventuală reducere de preț aplicată la rezervarea direct pe site. Pe de altă parte, trebuie să aștepți confirmarea rezervării prin email, lucru care se poate întâmpla instant dacă sistemul este automatizat sau poate dura o perioadă, dacă acesta nu este automatizat. Dacă nu primești nicio confirmare, îți recomandăm să contactezi unitatea de cazare pentru a verifica rezervarea.

Rezervările prin site-uri de booking

O a treia variantă pe care o ai la dispoziție, și care este intens utilizată în zilele noastre, este rezervarea prin intermediul site-urilor pentru booking. Astfel de site-uri sunt preferate pentru că adună toate informațiile necesare utilizatorului și ajută la luarea deciziei finale. În acest caz, rezervarea se face pe un site care nu aparține unității de cazare și care poate avea un număr mai mic de camere alocate de către unitățile de cazare. Mai exact, dacă vrei să călătorești în Cluj-Napoca și cauți să te cazezi la o pensiune 3 stele Cluj, s-ar putea ca toate camerele să pară rezervate pe site-ul de rezervări, dar în realitate să existe câteva camere disponibile pentru cei care fac rezervările direct în site-ul pensiunii.

Drept urmare, atunci când faci o rezervare, indiferent dacă o faci telefonic, prin email, pe site-ul unității sau pe alte site-uri trebuie să te asiguri că vei primi o confirmare a rezervării, care poate fi printată sau verificată. Astfel, ai siguranța că totul s-a întâmplat corect și că nu trebuie să te îngrijorezi.

Sursa foto: © Mercedes Maldonado | Dreamstime.com

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *