Search
Generic filters
Exact matches only

Câteva condiții pe care trebuie să le știi atunci când vrei să închiriezi o mașină

Dacă citești acest articol înseamnă ori că te interesează să închiriezi o mașină, ori ai o curiozitate despre cum funcționează această industrie. Mulți au o concepție greșită cum că închirierea unei mașini este prea scumpă sau că în contract sunt incluse termeni și condiții dintre cele mai bizare. Dar acestea nu sunt adevărate, pentr că altfel nu ar exista atâtea firme de rent a car și o cerere atâta de mare. Uite câteva condiții pe care trebuie să le îndeplinești dacă vrei să închiriezi o mașină.

  1. Limita de vârstă

Dacă vrei să închiriezi o mașină trebuie să ai minim 21 de ani și să deți permisul de conducere de cel puțin 1 an de zile. Aceste măsuri sunt importante pentru siguranța ta și a pasagerilor, dar și pentru a mașinii.

  1. Acte necesare

Închirierea unei mașini se face pe bază de buletin de identitate sau carte de identitate încă în valabilitate. Dacă ești cetățean străin, atunci vei avea nevoie de pașaport, pe baza căruia vei putea să închiriezi mașina dorită.

  1. Costul închirierii

Pentru a închiria o mașină va trebui să plătești suma integrală în momentul preluării acesteia de la agent, motiv pentru care este important să știi de costul total încă de la început. Fii atent și la garanția pe care va trebui să o plătești. Acesta poate varia de la firmă la firmă, însă este recomandat să citești termenii și condițiile firmei de rent a car de la care vrei să închiriezi mașina.

  1. Preluarea mașinii

Mașina va fi preluată dintr-un punct pe care l-ai stabilit în comun acord cu personalul de la firmă. Atunci când o preiei, trebuie să plătești garanția și costul total pe zilele de închiriere. Nu uita să înspectezi mașina un pic, pentru a constata anumite zgărieturi sau defecțiuni vizibile.

  1. Predarea mașinii

Predarea mașinii se face în același mod în care ai preluat-o, adică într-un punct stabilit cu agentul. La preluare vei primi banii înapoi, dar dacă se constată anumite defecțiuni, garanția va fi reținută.

foto

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *