Search
Generic filters
Exact matches only

3 lucruri pe care trebuie să le cunoști când călătorești în Cluj

Clujul a devenit, în ultimii ani, un oraș cosmopolit, care are un flux constant de călători. Atât turiștii, cât și oamenii de afaceri care trec prin Cluj-Napoca au parte de o experiență frumoasă, iar asta pentru că orașul și oamenii locului îi tratează cu căldură. Dacă urmează să călătorești în acest oraș, indiferent că este vorba despre o călătorie de afaceri sau una de plăcere, iată câteva lucruri pe care trebuie să le cunoști.

Te deplasezi mai repede cu o mașină

Una dintre principalele lucruri pe care trebuie să le știi este faptul că e mijloacele de transport în comun sunt folosite de către localnici atunci când aceștia nu se grăbesc. Asta pentru că autobuzele și troleibuzele pot avea întârzieri. De aceea, îți recomandăm să te deplasezi cu o mașină prin oraș, în special dacă te grăbești să ajungi într-un loc anume. Dacă nu vii cu propria mașină, îți sugerăm să închiriezi una de la o companie de rent a car Cluj care închiriază autoturisme la prețuri modice. Opțiunea asta este valabilă și dacă doar tranzitezi Clujul atunci când călătorești din exteriorul țării.

Ai opțiuni alimentare pentru toate gusturile

Clujul se mândrește cu faptul că e un oraș multicultural, iar preparatele servite în restaurantele de aici doar confirmă acest lucru. În oraș găsești de toate, de la preparate raw vegan, la fripturi suculente și burgeri, sau chiar mâncăruri inspirate din gastronomia altor țări sau culturi. Tocmai din acest motiv, nu te vei putea plânge că nu ai găsit ceva pe gustul tău aici. Tot ce trebuie să faci e să documentezi puțin care sunt restaurantele care au în meniu preparatele pe care tu ți le dorești.

Te poți relaxa în parcuri și spații verzi

Clujul are amenajate spații verzi în care se pot relaxa și localnicii, dar și turiștii. Recomandarea noastră este să te îndrepți spre Parcul Central, care este o adevărată oază de relaxare în centrul orașului. În plus, acolo găsești și standuri cu mâncare stradală, așa că nu va trebui să te deplasezi prea mult pentru a mânca atunci când ți se face foame sau sete.

Acum știi cum să îți faci planul data viitoare când călătorești în Cluj-Napoca

Sursa foto: © Abdelmoumen Taoutaou | Dreamstime.com

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *