Search
Generic filters
Exact matches only

Călătoria cu un buget redus

Să călătorești este o plăcere pentru mulți dintre noi, însă, acest obicei este unul care necesită, de cele mai multe ori, un buget mărișor, care să poată cuprinde toate nevoile tale pe parcursul călătoriei. Însă ce faci atunci când nu ai un buget mare și nu vrei nicicum să renunți la călătoria ta, sau dacă ești obligat să faci o călătorie neprevăzută, continuă să citești pentru a afla cum poți face asta cu un buget limitat.

Caută oferte „last minute”

În funcție de locul în care trebuie să călătorești și momentul din an în care faci asta, poți găsi diverse oferte „last minute” care îți oferă prețuri reduse pentru ultimele locuri rămase. Acest tip de ofertă este practicat atât de companiile aeriene, cât și de unele unități de cazare sau agenții. Bineînțeles, nu recomandăm să te bazezi pe acest tip de ofertă, întrucât nu este garantat că aceasta va exista de fiecare dată când ai nevoie de ea. Astfel, dacă ai cum, organizează-ți călătoria din timp.

Caută cea mai ieftină opțiune de transport

Este bine să ai în vizor toate opțiunile de transport pe care la ai la dispoziție în momentul în care îți plănuiești călătoria. Astfel, în funcție de buget și de timpul pe care îl ai la dispoziție, precum și alți factori care trebuie luați în considerare, vei putea lua decizia potrivită pentru nevoile tale. De exemplu, uneori poate fi mai ieftin să închiriezi o mașină (în special dacă vei călători cu un grup) decât să zbori cu avionul spre aceeași destinație. Desigur, în acest caz, un alt factor care contează este timpul pe care îl ai la dispoziție pentru a ajunge din punctul A în punctul B.

Diminuează costurile mâncării

Dacă nu ai prea mulți bani pentru cheltuit în timpul călătoriei tale, este recomandat să încerci să diminuezi costurile mâncării. Acest lucru nu înseamnă să nu mănânci, ci, dimpotrivă, înseamnă să alegi să îți gătești propria mâncare, pentru a economisi cheltuiala pe care ai face-o în a servi masa zilnic la un restaurant. Pentru a putea găti, va fi nevoie să ai acces la o bucătărie, deci îți recomand să îți îndrepți atenția spre acele unități de cazare care îți oferă posibilitatea să faci asta sau chiar către un apartament/studio închiriat în regim hotelier.

Urmând aceste sfaturi vei vedea cum vei reuși să ai parte de o călătorie pălăcută, chiar și în condițiile în care nu ai plănuit-o sau nu ai avut un buget prea ridicat.

Sursa foto: © Franz Pfluegl | Dreamstime.com

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *