Search
Generic filters
Exact matches only

Centrul vechi din București

Centrul Vechi al Bucureștiului este unul dintre cele mai importante și mai vizitate obiective turistice din capitală atât de către turiști, cât și de către locuitorii orașului.

Se poate ajunge aici cu aproape orice mijloc de transport, de la mașină personală la metrou, însă dacă doriți să ajungeți repede și fără să cheltuiți mulți bani eu vă recomand ultima variantă pentru că este modul cel mai rapid și mai economicos de deplasare în București. Mașina personală nu este o soluție dacă mergeți în zona centrală, deoarece este extrem de aglomerat și nici nu sunt multe locuri de parcare disponibile. În cazul taxiurilor trebuie să vă uitați cu atenție la prețuri, fiindcă în București se practică mai multe tipuri de prețuri de la 1,39 lei/km până la 3,49 lei/km și foarte important este să îi spuneți șoferului de taxi să pornească aparatul de taxare, astfel riscați să vă ceară mult mai mulți bani decât face cursa.

Odată ajunși aici putem observa o multitudine de cafenele și restaurante de diferite mărimi, care au o tematică și o personalitate proprie și printre care, cu siguranță, veți descoperi unul sau mai multe care să fie pe placul dumneavoastră. Unele restaurante au grădini, altele au design impresionant, iar altele sunt simple însă fiecare are un farmec aparte. Locul este plin de clădiri vechi, de terasele cafenelelor și de oameni. În cazul în care să doriți să ascultați muzică live există și o scenă unde se desfășoară concerte sau dacă vreți un altfel de spectacol trebuie numai să așteptați să vină cântăreții ambulanți care mai oferă câteodată un concert live la mesele de la terase acompaniați de diferite instrumente.

 Singurele lucruri care îmi displac la Centrul Vechi din București sunt aglomerația și unele prețuri de la cafenele, deoarece au un adaos comercial enorm, acestea având produse care sunt de trei-patru ori mai scumpe decât în mod normal. Câteodată însă uit de toate aceste mici neajunsuri pentru că locul este fermecător și în același timp neîncăpător, fapt care nu poate decât să mă bucure, fiindcă văd că și alții apreciază această zonă a orașului.

Cu rele și cu mai multe bune, Centrul Vechi al Bucureștiului rămâne un loc demn de vizitat pentru orice trecător care vrea să simtă farmecul combinat al vieții de altă dată cu cel al vieții din prezent și care dorește să se relaxeze și să admire un cadru dinamic și original al orașului.

Chiar vă recomand o scurtă incursiune prin Centrul Vechi ca mai apoi să reveniți cu păreri și comentarii în care să ne expuneți trăirile dumneavoastră.

Cosmin J.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *