Search
Generic filters
Exact matches only

Cluj – Napoca – Intre istoric si contemporan

Cluj-Napoca, un oras care imbina intr-un mod unic istoricul si contemporanul. Nu este nevoie sa fim specialisti pentru a ne da seama de acest lucru. In Cluj, asa cum il numesc pe scurt clujenii, se simte un iz vechi usor perceptibil la o simpla plimbare prin centru. Cladirile vechi au fost in mare parte restaurate, nu toate, inca mai este loc de imbunatatiri, dar s-au pastrat caracteristicile arhitecturale vechi, ceea ce este admirabil pentru ca da valoare si savoare orasului. In contrapartida, in Cluj-Napoca si-au facut aparitia, cu precadere in ultimii ani, cladiri noi, moderne, centre comerciale, parcuri industriale si mall-uri foarte apreciate atat in randul locuitorilor orasului, cat si in randul vecinilor din orasele sau chiar judetele vecine.

Piata-Unirii-Statuia-Matei-Corvin-Cluj-11

Investitiile in infrastructura si in alte domenii isi fac simtita prezenta din ce in ce mai mult, Clujul fiind orasul ales de multi investitori straini si recunoscute societati multinationale, cu precadere de outsourcing, audit si IT, ca si loc de desfasurare a activitatii acestora la nivelul Romaniei. Se pare ca faptul ca este un centru universitar renumit si diversificat a strabatut barierele internationale si a convins investitorii de oportunitatile acestui oras al Ardealului. Studentii si absolventii universitatilor din Cluj-Napoca sunt foarte bine pregatiti si cunosc cel putin o limba straina de circulatie internationala.

Orasul Cluj-Napoca ofera turistilor sai monumentalitate si istorie, religie si arta, cultura si aglomeratie. Interesanta combinatie! Astfel, daca esti turist in Cluj-Napoca, este indicat sa incepi incursiunea ta direct din centrul orasului, recomand Piata Unirii, punctul sau kilometrul 0 al orasului, cu Biserica Sf. Mihail, o emblema religioasa si arhitecturala a Clujului. Maiestuos, in proximitatea acestei biserici se regaseste statuia monumentala a lui Matei Corvin, locul de intalnire al tinerilor din Cluj-Napoca, cunoscut ca si „locul de intalnire de la coada calului”. Amuzant, nu? Dar un loc care si-a castigat renumele si popularitatea printre locuitori.

Tot aici puteti admira cladiri vechi, precum Palatul Banffy, Vechea Primarie, cladirea Bancii Nationale a Romaniei, cladirea Hotel Continental. In mijlocul pietei veti putea admira un sit modern amenajat al vestigiilor romane descoperite in aceasta zona.

Bancutele, ghivecele imense cu flori si frumoasele fantani mai mari si mai mici din Piata aduna clujenii in special pe timpul verii. Datorita dimensiunii pietei, aici se organizeaza diverse evenimente.

O alta piata a Clujului care functioneaza ca un magnet pe timp de vara este Piata Muzeului sau Piata Mica unde se intind relaxante terase, care sunt pline-ochi timp de cateva luni din an, cat permite vremea.

Din descriere nu putea sa lipseasca Strada Eroilor, situata in continuarea Pietei Unirii, unde de asemenea terasele sunt aglomerate, intr-o ambianta mai mult decat placuta.

Continuand intr-o maniera fireasca, fac trecerea spre contemporan: Iulius Mall si Polus Center, cele doua mari centre de shopping si timp liber ale Clujului. Sunt extrem de tranzitate indiferent de zi, ora si anotimp. Probabil pentru ca ofera o alternativa foarte buna atat de shopping, cat si de timp liber, aici poti face de la cumparaturi pana la sport sau vizionare de filme, diverse targuri si evenimente, pana la o intalnire cu prietenii la o cafea, inghetata, prajitura sau pizza savuroasa.

In ceea ce priveste locurile de cazare, nu trebuie sa va faceti nici un fel de probleme. In Cluj-Napoca intr-adevar aveti de unde sa alegeti exact ceea ce vi se potriveste. Orasul este impanzit de unitati de cazare, vile, hoteluri, pensiuni, rent-apartments. Trebuie doar sa stiti unde sa cautati.

Daca nu am reusit inca sa va conving sa vizitati orasul Cluj-Napoca, nici o grija! Au sa mai urmeze articole referitoare la acest oras transilvanean!

Va asteptam cu drag!

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *