Search
Generic filters
Exact matches only

Costa del Sol, Spania

Costa del Sol este o destinație turistică fermecătoare pe care orice turist trebuie să o viziteze măcar o dată în viață. Stațiunile vestite pentru nisipul fin, apele cristaline și splendoarea peisajelor îți oferă nenumărate locuri de cazare avantajoase. ”Coasta Soarelui” se întinde de la Nerja până la Gibraltar, oferind acces ușor în unele dintre cele mai interesante orașe ale Spaniei: Sevilla, Cadiz, Malaga, Cordoba sau Granada.

Obiective turistice

  • Marbella
  • Parque Natura Aventura
  • Parcul Crocodililor
  • Mijas
  • Nerja

Timp liber

Dacă îți mai rămâne timp liber după ce vizitezi toate lucrurile interesante aflate în apropierea stațiunii în care te cazezi, poți să ți-l petreci pe plajă, unde multitudinea de sporturi acvatice te va încânta prin diversitate și distracție.

Viață de noapte

Cea mai faimoasă stațiune din Costa del Sol pentru viața de noapte activă este Marbella. Aici se află cele mai exclusiviste cluburi din zonă și baruri trendy în care vei găsi muzică tradițională și internațională. Distracția durează până la ziuă în majoritatea stațiunilor, astfel încât cu siguranță nu te vei plictisi nicăieri.

Gastronomie

În Costa del Sol vei întâlni cele mai faimoase mâncăruri spaniole, printre care amintim morcilla (budincă neagră), mojama (ton uscat), șunca tradițională, brânzeturile spaniole, fructele de mare, supa de usturoi cu migdale și struguri verzi sau salata Malaga, făcută din cartofi fierți, portocale, cod și praz.

Informații utile

Sezonul turistic începe în aprilie și se încheie în octombrie, iar cea mai aglomerată perioadă este în lunile iulie-august, când se înregistrează și cele mai ridicate temperaturi: 35-36 de grade Celsius.

Cel mai rapid mod de a ajunge în Costa del Sol este cu avionul. Aeroportul Malaga din zonă este al patrulea ca mărime din Spania și deservește întreaga coastă. Mai departe, autocarele sau taxiurile te vor duce de la aeroport până la hotelul ales.

Transportul în interiorul stațiunilor și între acestea este asigurat de autobuze și de taxiuri. Primele au prețuri mult mai mici și acoperă majoritatea zonelor de interes din Costa del Sol. Un mijloc de transport inedit este trixis, o bicicletă pe 3 roți cu o cușetă, condusă de un șofer. De cele mai multe ori, prețurile unei astfel de călătorii pot fi negociate.

Sursa: BunaDimineata.ro

Citeste despre Destinatii de vacanta 2014

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *