Search
Generic filters
Exact matches only

Costinesti – Paradisul Romanesc al Tineretii

Statiunea Costinesti este situata pe litoralul Marii Negre si este una dintre cele mai vizitate de turisti, in special de catre cei tineri iar motivele sunt simplu de inteles daca facem 42-902 referire la suflul petrecaret si vesel al acesteia precum si la unitatile de cazare pentru toate buzunarele.

nca de la intrarea in acest „sat de vacanta”, deoarece Costinestiul este de fapt un sat iar plaja se regaseste in prelungirea acestuia, de-a lungul tarmului marii, vei vedea localnicii care flutura imbietor cheile de la casele si vilele pe care le pun la dispozitia turistilor pentru a fi inchiriate. Este loc de tocmeala si daca te grabesti chiar ai de unde alege, pentru ca impresia mea era ca nu exista imobil care sa nu fie pentru inchiriat in sezonul estival! Dar trebuie sa fii atent ce risc iti asumi, deoarece in plin sezon, lumea practic migreaza 350-001 spre aceste zone! Pe strazi sunt masini burdusite 640-460 cu fete si baieti care danseaza ademenitor, fiecare loc de distractie din Costinesti are prevazut in bugetul sau de marketing o astfel de promovare care da rezultate nesperate

Cu siguranta Costinestiul nu este un loc de relaxare, ci unul de distractie. Pe plaja in timpul zilei sunt organizate concerte, emisiuni televizate, concursuri transmise pe calea undelor. Mai mult de atat, exista pe plaja si in proximitatea acesteia terase, localuri si magazine unde gasesti cam tot ce iti doresti

In plus, nici dupa lasarea intunericului nu ai timp de pierdut, pentru ca intreaga statiune freamata de distractie, concerte pe plaja si in binecunoscutele discoteci trebuie sa ajungi cat mai devreme pentru a fii sigur ca ai un loc !

In ceea ce priveste locurile unde se poate innopta, Costinestiul, dupa cum spuneam, are o lista lunga de optiuni.

Pentru cei care au un buget limitat, exista unitati de cazare cu mai multe paturi intr-o incapere, pentru cei care doresc sa aiba intimitate, exista vile si pensiuni care ofera atat servicii de cazare cat si alte servicii adiacente, iar pentru cei care isi doresc mai mult, Costinestiul pune la bataie hoteluri si vile luxoase, cu vedere spre mare.

Masa se poate lua la restaurantele,70-410  terasele sau fast-food-urile din apropierea plajei, unele dintre pensiuni, vile sau hoteluri ofera si aceste servicii in restaurantele sau in salile de mese proprii. Preturile sunt acceptabile iar in general mancarea e buna, dar nu e o regula! Fiti foarte atenti cum va alegeti locul unde sa va potoliti foamea

Cum in Romania nu exista conceptul „All Inclusive”, turistii se vad nevoiti sa gaseasca alternative iar una dintre ele ar fi, desi nu cea mai indicata de catre nutritionisti, sa faceti cumparaturi de la supermarket si sa veniti pregatiti pentru niste gratare suculente, cum deseori se practica prin zona.

Cu siguranta Costinesti nu este o statiune de lux, dar cu toate acestea, obiectivele turistice se poate spune ca sunt atinse deoarece pe timpul verii, in plin sezon, daca nu ai reusit sa rezolvi pentru tine si prietenii tai un loc de cazare, sansele descresc de la o zi la alta.

Doua simboluri recunoscute ale Costinestiului, pe care cu siguranta nu le-a scapat din vedere nici un turist cu o camera foto la indemana sunt Epava si Obeliscul. Cred ca fiecare dintre noi care a trecut prin Costinesti are o fotografie cu minunatul apus sau rasarit de la mare si cu cele doua simboluri amintite mai sus.

In ceea ce priveste distractia in Costinesti, pe langa cluburi, muzica, dans si voie buna, puteti practica bineinteles innotul, precum si plimbari cu vaporasul, banana gonflabila, schi nautic, caiac, barca, hidrobicicleta, barca cu motor, sky-jet, parasailing, volei sau fotbal pe plaja….lista mai poate continua  Preturile pentru aceste sporturi variaza, fiind cuprinse intre 5 si 150 lei, functie de activitatea sau sportul pe care doresti sa le practici.

Foto via Alexandru Chitu

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *