Search
Generic filters
Exact matches only

Cum a fost la Nisipurile de Aur ? – Bulgaria

Asa cum am zic in postul “Vacanta in Bulgaria” voi scrie despre experienta mea la Nisipurile de Aur.

Prima impresie pe care am avut-o cand am trecut granita a fost, cum ca lucrurile in Bulgaria nu s-au schimbat mult fata de acum 3-4 ani cand am fost eu prima data. Tot aceleasi cladiri gri comuniste si oameni tristi care se uita mai ciudat la tine (poate pentru ca esti roman  ).

In Ruse, am trecut printr-o faza ciudata asa ca “Bun venit !”. Ne-am luat vinietele de la un OMV, iar vazatoarea care ne-a servit, a fost cat se poate de flegmatica, ne-a vorbit pe un ton de zici ca eram ultimi oameni, ne-a aruncat cardul cu care am platit in fata si in plus bulgarii care erau in spatele nostru ne-au facut tigani.

Am trecut peste si am plecat spre nisipuri. Drumul de la Ruse la Nisipurile de Aur nu este cel mai bun, dar nu-i stres ca ne-am obisnuit de la noi, desi ale noastre intre statiuni sunt mai bune.

Hotel Golden Yavor la care m-am cazat are 4 stele, desi eu i-as fi dat undeva la 3+ , dar cum tot litoralul bulgaresc e plin de hoteluri noi de 4 stele, era normal sa fie si acesta clasificat asa, totusi cred ca am vazut 1-2 hoteluri mai vechi de 3 stele.

La hotel mancarea a fost buna, insa bautura intinsa cu apa si un gust mai ciudat de pasitile, ca doar nu degeaba era all inclusiv. Piscina e superba si incalizta cu sezlonguri pe margine.

Litoralul bulgaresc este linistit si curat, se vede ca au fost investitori straini, nu se compara cu Costinestiul din punctul acesta de vedere, insa preturile sunt mai mari decat la noi, daca raportezi in lei. E plin de hoteluri mari si impunatoare, multe din ele se vand sau isi vand o parte din apartamente, se vede ca i-a lovit si pe ei criza. Sunt multi nemti de toate varstele, iar lumea de la tarabe iti vorbeste engleza sau romana, cat sa te poti intelege cu ei.

Unul din lucrurile diferite de litoralul romanesc este monopolul pe micile tarabe, pe plaja sau asa zisi vanzatori ambulanti, adica peste tot dintr-un capat in altul, indiferent de cat de populata e zona, pretul la inghetata, porumb, placinta sau la inchiriatul sezlongului cu umbrela si saltea este acelasi. Pana si casele de schimb valutar sunt sub acelasi brand.

Legat de case de schimb valutar, aveti grija ca se fura ! a patit-o un prieten. Va sfatuiesc sa verificati comisionul si cursul de schimb cu atentie, inaite de a da banii.

Am facut un calcul si este mai rentabil daca mergi cu euro si schimbi in leva, dacat din lei in leva.

Per ansamblu, e frumos litoralul bulgaresc, nu asa de spectaculos cum mai vezi in reportajele de la TV, curat si linistit, insa cu viata de noapte mai slaba ca la Costinesti sau Mamaia.

Pe cei care au fost i-as intreba daca ar mai merge? Iar pe cei care nu au fost le spun ca merita vazuta cel putin o data.

Eu cred ca asa sa vezi o data e suficient, mai sunt si alte statiuni pe care le poti vizita la aceeasi bani .

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *