Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să conduci în siguranță

Accidentele de mașină sunt printre cele mai dese cauze ale morții, iar anual peste 1.24 milioane de oameni își pierd viața din cauza acestora. Este important ca atunci când urci la volanul unei mașini să ai completă încredere în tine și atenția ta să fie îndreptată exclusiv condusului. Iată câteva sfaturi despre cum să conduci în siguranță.

  1. Asigurăte că vehiculul este în condiții propice. Indiferent dacă este mașina personală sau o mașină închiriată, este important să te asiguri că nu are defecte care ți-ar putea pune viața în pericol. Verifică-i nivelul fluidelor necesare, ai grijă ca roțile să fie umflate corespunzător și că ai tot ce trebuie pentru drumul care urmează să îl faci.
  2. Odihnește-te înainte să conduci. Este foarte important ca atunci când ai de condus, în special când călătorești departe, să fii odihnit înainte să urci la volan. Nu te baza pe băuturile cafeinizate pentru energie. Există studii care arată că nedormitul timp de mai mult de 17 ore are aceleași efecte ca și 0,5 g de alcool în sânge.
  3. Pentru a preveni oboseala la volan asigură-te că împarți responabilitățile de condus sau că faci pauze odată la câteva ore. În cazul în care călătorești cu încă cineva, și puteți împărți responsabilitățile de condus, poți profita de timpul în care conduce cealată persoană pentru a trage un pui de somn sau pur și simplu de a-ți odihni mintea. În plus, veți putea să vă țineți companie unul altuia și să nu aveți timp irosit. Dacă, în schimb, conduci singur, asigură-te că faci pauze o dată la 2-3 ore pentru a mânca, a-ți întinde picioarele și a te odihni. Dacă e nevoie, parchează mașina și trage un pui de somn de câteva minute.
  4. Nu te urca la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor. Este de la sine înțeles că nu este recomandat să conduci sub influență. Ține minte că, deși nu poți să te îmbeți de la o bere, aceasta îți poate provoca o stare de somnolență sau îți poate diminua atenția.
  5. Familiarizează-te cu mașina dacă aceasta este închiriată sau nu este mașina pe care o conduci în mod normal. Asigură-te că știi unde îi sunt toate echipamentele (claxon, ștergătoare, avarii etc). Vei minimaliza astfel șansele să se întâmple ceva rău pentru că tu nu ai găsit la timp butonul ștergătoarelor. Ține cont de toate detaliile mașinii și verifică tot când profiți de ofertele companiilor de închiriere.

Nu în ultimul rând, asigură-te că ai un kit de prim ajutor la îndemână pentru siguranța ta și a pasagerilor și nu utiliza telefonul mobil sau alte dispozitive când ești la volan.

foto

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *