Search
Generic filters
Exact matches only

Descoperă Bischofshofen – Landul Salzburg, Austria

Cunoscut pentru organizarea unuia dintre concursurile din cadrul Turnelui Celor Patru Trambuline, Bischofshofen este o mică localitate austriacă, situată la aproximativ o oră de mers cu mașina de Salzburg. Este localitatea cu cel mai mare număr de locuitori din provincia Pongau și în ciuda prezenţei sale pe scena internaţională a săriturilor cu schiurile, nu este chiar un oraș al schiului.

Regional, Bischofshofen este un important centru de comerţ și shopping, precum și un nod de cale ferată. Pentru turiștii internaţionali, poate reprezenta o rampă de lansare către localităţile învecinate, resorturi de schi prestigioase, însă o oprire mai îndelungată poate scoate la lumină câteva surprize plăcute. Orașul deţine un muzeu de istorie, ce prezintă istoria de 5.000 de ani a regiunii.

Am Kastenturm deţine mărturii ale prezenţei în zona învecinată a triburilor neolitice, urmate mai târziu de celţi și de romani, de fundaţia bavareză a unui mănăstiri locale sub conducerea arhiepiscopului de Salzburg și a unei familii de aristocraţi din Oberalm, distrugerea acestei mănăstiri de către triburile slavone ce au emigrat în zonă și ridicarea unui centru admnistrativ important pentru episcopii de Chiemsee.

Alte atracţii demne de menţionat, în afară de muzeul orașului și de trambulina de sărituri cu schiurile sunt biserica parohială și capela Buchbergkircherl, ambele cu un aspect plăcut. În apropiere se găsesc cascadele Gainfeld și ruinele castelului Pongowe, cel care a dat denumirea provinciei din care face parte Bischofshofen.

foto

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *