Search
Generic filters
Exact matches only

Descoperă Hajduszoboszlo, Ungaria

Hajduszoboszlo este cea mai cunoscută stațiune balneo-climaterică din Marea Câmpie Ungară. Chiar dacă localitatea este atestată încă din anul 1075, apa termală a fost descoperită doar în anul 1925. Începând cu anul 1927, când a fost construită prima clădire a ștrandului, stațiunea a fost dezvoltată încontinuu, în prezent fiind o atracție turistică foarte cunoscută pentru cei care caută tratamente terapeutice și relaxare. În urma unor teste s-a dovedit faptul că apa aflată sub orașul Hajduszoboszlo are o compoziție unică, fiind alcătuită în cea mai mare măsură din clorură de sodiu și clorură de amoniu. Băile oferă beneficii pentru tratarea bolilor precum poliartrită, spondiloză, nevralgii, fracturi, afecțiuni ginecologice, afecțiuni dermatologice și altele. Sunt peste 40 de tratamente disponibile, printre care tratament cu nămol, hidromasaj subacvatic, diferite tipuri de masaje, inhalare, magnetoterapie, electrostimulare, ultrasunete, tratamente injectabile, împachetări, curenți și sollux.

Timp liber

Hajduszoboszlo oferă și câteva muzee și biserici pe care le poți vizita. Astfel poți admira colecția intitulată „Istoria orașului Hajduszoboszlo de la începuturi până în zilele noastre” în cadrul Muzeului Istvan Bocskai, obiecte meșteșugărești în Casa de Țară, Biserica Reformată și Biserica romano-catlică Sf. Ladislau. Seara poți face o plimbare prin stațiune și poți lua masa la una dintre restaurantele cu specific tradițional, să mănânci o pizza delicioasă sau să savurezi o cafea târzie într-una din cafenele cochete.

[tabgroup]

[tab title=”Aqua Palace”]

Aqua Palace este format din 6 sectoare. Fiecare îți oferă posibilitatea de a te relaxa și de a urma un tratament anume. Pe o suprafață de 15.000 mp se găsesc numeroase piscine printre care Piscina cu gheață, Piscina cinema, Piscina termală Pava, Piscina tropicală, Piscina Gange, Baia romană, Piscina cu apă de mare, Piscina peșteră, Piscina tropicală sau Baia cu apă rece. De asemenea, ai ocazia să beneficiezi de masaje cu jet de apă, izvoare termale, băi cu bule și tobogane uriașe. În sectorul de Lumea copiilor micuțul tău se poate bucura de piscine pentru înot, baie cu bule, figurine de jucărie și camera cu diverse activități. Dacă îți place sauna poți să alegi una dintre cele 3 saune finlandeze, 2 saune cu aburi sau 2 saune cu infraroșu. Centrul Wellness oferă o gamă variată de masaje, inclusiv masaj Thailandez cu fete din Thailanda. Pe lângă acesta mai poți experimenta masajul de împrospătare, revitalizant, shiatsu, ayurverdic, cu pietre vulcanice, cu ventuze sau cu bambus. Dacă vrei să practici sport, îți este pus la dispoziție o clădire pentru surfing, două terenuri de squash și una de tenis de masă. În sala de fitness poți practica pilates, yoga, kangoo, spinning și aerobic. În zona de restaurant există o autoservire, cu mâncare tradițională și diverse preparate pentru copii, iar la Snack-barul Hullam se găsesc produse culinare sănătoase. Aqua Palacul este deschis pe tot parcursul anului și vine cu oferte pentru diferite sărbători pentru a te putea bucura din plin de toate facilitățile complexului.

[/tab]

[tab title=”Băi și piscine”]

Baia balneară

Pavilionul băilor termale este împărțit în două sectoare. Poți beneficia de cele 4 piscine exterioare descoperite, unde apa termală are temperaturi diferite (32, 36, 38 grade C). La parterul clădirii vei găsi trei cabinete medicale, o sală de tratament și o sală de gimnastică medicală, iar la etaj se află sălile de masaj, de tratament și locuri de odihnă. Compoziția unică a apei termale de la Hajduszoboszlo face din acesta un loc perfect pentru terapii și tratamente. Apa, pe lângă clorură de sodiu și de amoniu, mai conține brom, iod, carbonați, nitrați, litiu, fier și magneziu. Maseurii specializați în diferite tehnici, sporesc gradul de eficiență al tratamentelor și oferă fiecăruia sfaturi pentru o recuperare mai rapidă.

Bazine

Ștrandul stațiunii Hajduszoboszlo are o suprafață de 30 de hectare, fiind deschis din 1 mai până în 30 septembrie. Cele 13 bazine amenajate sunt potrivite pentru relaxare, recreere sau tratament, iar lacul situat în incinta ștrandului oferă posibilitatea de a te da cu barca sau cu hidrobicicleta. Pe Litoralul Mediteranean se găsește cea mai mare piscină construită din Europa Centrală, unde vei găsi plajă cu nisip, bazin cu valuri artificiale, bazin cu jacuzzi, un vapor pirat, far și palmieri plantați. Bazinele pentru copii sunt amenajate astfel încât să fie potrivite pentru fiecare vârstă și dacă dorești să îl poți învăța pe cel mic să înoate. Pentru relaxarea ta au fost amenajate terenuri de volei de plajă, de tenis cu piciorul, minifotbal, tenis și tenis de masă. Dacă vrei să iei masa, poți alege din numeroasele restaurante care oferă preparate tradiționale și internaționale. Organizatorii pregătesc periodic activități de mișcare și programe de divertisment (muzică, dans).

[/tab]

[tab title=”Aquapark”]

Aquaparkul este potrivit pentru tine dacă ești amator de senzații tari și vrei să încerci diferite tobogane, dar și să te relaxezi în râul cu valuri și cele trei piscine.  Cele 9 piste au punctul de pornire la o înălțime de 12 m. Poți alege dintre toboganul cu 4 piste, kamikaze, toboganul în spirală, gaura neagră, toboganul twister, toboganul niagara, râul nebun sau toboganul uriaș. Cei mici sunt așteptați într-un parc special din lemn natural, piscină cu animale realistice și două tobogane din cauciuc. Parcul a fost reamenajt în 2002, deoarece s-a dovedit a fi prea mic. Pentru intrare se poate achiziționa bilet de 2 ore sau bilet pentru întreaga zi.

[/tab]

[tab title=”Poze”]

[nggallery id=23]

[/tab]

[/tabgroup]

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *