Search
Generic filters
Exact matches only

Descoperă Landul Austria Superioară

Austria Superioară este situată între Pădurea Boemiei și silueta grandioasă a ghețarului Dachstein, între albiile râurilor Inn și Enns. Apele limpezi din regiunea Salzkammergut, precum Lacul Traunsee, oferă activități acvatice, precum înot, navigație, windsurfing sau scuba-diving. Iubitorii de drumeții au de ales între zeci de trasee marcate, din toate categoriile. Traseul Donausteig oferă 450 de kilometri de călătorii superbe în mijlocul naturii.

Dunărea este cu siguranță unul din cele mai mari nume ale turismului european. În calea sa, de la vest la est, traversează și Austria Superioară, adăugând un strop de culoare regiunii. Panorama Donauschlinge din Schlogen este una din imaginile simbolice ale zonei, îmbogățite practic de prezența marelui fluviu. Direct pe Dunare este situată și capitala provincială, Linz, centrul istoric al Austriei Superioare. În 2009, Linz a primit distincția de Capitală Europeană a Culturii, un premiu meritat, cultura luând amploare aici prin intermediul Muzeului de Artă Lentos, centrul Ars Electronica sau Stahlwelt.

Salzkammergut este leagănul turismului regiunii. Chiar și acum mai bine de 100 de ani, curtea imperială și artiștii sau celebritățile ce i-au urmat, s-au bucurat de plăcerile oferite de acest minunat teritoriu. Astăzi, turiștii vin de peste tot pentru a-și petrece vacanța aici. Fascinația pe care o emană ținutul lacurilor stă în combinația dintre peisajul montan sublim și întinderile de apă, așa cum se întâmplă în zona Traunstein și a lacului Traun sau cum este poziționat lacul Hallstatter, la poalele muntelui Dachstein.

Ariile dedicate schiului, de la Hochficht în nord până la Dachstein în sud, au facilități excelente pentru întreaga familie și furnizează servicii de calitate. Cele șapte resorturi de schi “Zăpadă și Distracție” oferă condiții deosebite, cu 240 km de pârtii amenajate. Pentru ce-i ce-și doresc pârtii neamenajate, mai izolate și mai naturale, există Arena Krippenstein. Toate camerele, apartamentele, casele de oaspeți și pensiunile ce împânzesc Austria Superioară sunt aproape pline în timpul iernii. Încercați să vă rezervați sejurul cu mult timp înainte.

foto

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *