Search
Generic filters
Exact matches only

Descoperă Landul Stiria, Austria

Landul Stiria este situat în partea de sud-est a Austriei, învecinându-se cu Slovenia și Ungaria. Aproape întreaga regiune este montană, iar frumusețea sa autentică o face locul perfect pentru o vacanță. Divizat din punctul de vedere geografic în Stiria Superioară și Stiria Inferioară, landul federal este traversat de câteva ramificații ale Munților Alpi. Datorită diversității sale, regiunea și-a atras supranumele de “inima verde a Austriei”.

 În Stiria Superioară turiștii au de-a face cu aproape 800 de vârfuri montane, cu înălțimi în jur de 2.000 de metri sau mai mari. Munții alcătuiesc decorul superb al experiențelor montane variate, precum drumețiile, mountain biking sau schi. Vizitați enormul munte Dachstein, înălțat la o altitudine de 3.000 de metri, sau rătăciți prin câteva din cele peste 3.000 de pajiști alpine, cele șase rezervații naturale și prin interiorul parcului național oferit de Stiria. Mai departe, spre sud-est, veți descoperi câteva izvoare cu apă termală, renumite în Europa, ce au transformat regiunea într-un centru de wellness atractiv.

Dacă veți întreba austriecii despre locul de vacanță preferat, mare parte din ei vor răspunde Stiria. Această opinie între locuitorii Austriei este absolut fondată, Stiria având reputația unei destinații excelente, oferind servicii de calitate la prețuri comptetitive, facilități deosebite pentru copii, iar din punct de vedere culinar, mâncarea este autentică și delicioasă. Principalele atracții ale regiunii sunt legate de posibilitățile de relaxare într-unul din centrele wellness, natura înconjurătoare încântătoare și evenimentele organizate constant.

Graz este capitala Stiriei și orașul de baștină al celebrului actor și om politic Arnold Schwarzenegger. Orașul istoric a fost capitala europeană a culturii în 2003. Centrul medieval, adăugat pe lista obiectivelor UNESCO, este vibrant, activ și absolut șarmant.

În timpul iernii, Stiria albită de zăpada abundentă vă invită să vă bucurați de plăcerile sezonului hibernal. Regiunea dispune de aproape 1.000 de kilometri de pârtii de schi pentru toate categoriile de vârsta, indiferent de abilități. Aproape 70 de școli de schi și buticuri de închiriere a echipamentelor sportive vă așteaptă la aproape orice colț de stradă pentru a vă furniza tot ce aveți nevoie. Dar Stiria nu este renumită doar pentru facilitățile de schi, ci și-a creat o reputație excelentă și pe plan hotelier, oferind facilități de cazare incredibile, condiții extraordinare la prețuri mici, un paradis de recreere a trupului și a sufletului. Aerul de munte curat, izvoarele de apă termală si facilități de vis – ce vă puteți dori mai mult?

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *