Search
Generic filters
Exact matches only

Descoperă Landul Tirol, Austria

Tirol este probabil cea mai cunoscută regiune a Austriei, surpanumita deseori “ţara din munţi”. Oferă peisaje uluitoare, zone de schi ideale, posibilităţi de wellness extinse, o gamă variată de activităţi sportive, o cultură impresionantă, o natură neștirbită și aer curat. Pe scurt, poate fi considerat locul perfect pentru a vă petrece vacanţa, atât în timpul iernii, cât și în perioada verii.

Poziţia sa geografică face din Tirol o destinaţie frecventată nu doar de austrici, ci și de turiști sosiţi din ţările învecinate, Germania, Elveţia sau Italia, precum și de iubitori ai schiului din întreaga Europă. La est se învecinează cu Carintia și landul Salzburg, iar la vest se găsește Vorarlberg. Încă din 1919, Tirolul de Sud a fost cedat Italiei, astfel că partea de est tiroleză este izolată de restul regiunii și poate fi accesată prin Salzburg, prin intermediul tunelului Felbertauern sau prin Italia, prin valea Pustertal. Aproape 20 de procente din teritoriu este declarat rezervaţie naturală și doar 13 procente este populat.

O gamă largă de activităţi sportive sunt oferite atât iarna, cât și vara. În sezonul hibernal, zeci de mii de iubitori de schi sau de snowboard își doresc să-și petreacă vacanţele în inima Alpilor. Staţiuni precum St. Anton, Soelden, Kitzbuehl sau Seefeld sunt magnetul ce atrag aici, în fiecare an, doritori de relaxare în mijlocul naturii. Mai mult de 4400 de kilometri de pârtii bine îngrijite vă așteaptă, iar cele peste 1.000 de telecabine, teleferice sau telescaune vă ajută să urcaţi piscurile înzăpezite. Hotelurile de wellness oferă tot felul de posibilităţi de relaxare, în special pentru familiile însoţite de copii, pentru care sunt amenajate facilităţi speciale.

Descoperiţi atmosfera tipică tiroleză și simţiţi-vă comfortabil, ca acasă! Iubitorii de arhitectură se vor delecta cu structurile gotice, în special ale bisericilor. Câteva lucrări renascentiste s-au păstrat în stare destul de bună, la fel cum se întâmplă și cu clădirile în stil baroc. Sculpturi renascentiste deosebite se pot admira în Innsbruck. Nu ezitaţi să vizitaţi Tirolul, regiunea cu atât de multe atracţii și activităţi, scena unui concediu perfect!

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *