Search
Generic filters
Exact matches only

Descopera orasul Bad Aussee din Austria – landul Stiria

Adăpostind aproximativ 5.000 de locuitori, Bad Aussee este considerată cea mai “urbană” localitate din întreaga regiune Ausserrland, din cadrul Salzkammergut. La fel ca și celelalte așezări din zonă, Bad Aussee a fost implicată masiv în exploatările și comerțul de sare, industrie ce datează încă din anul 1265. De-a lungul istoriei sale, localitatea a beneficiat de legături strânse cu Altaussee și minele de acolo, care, deși nu mai sunt în uz astăzi, sunt folosite în scop educativ.

În mod similar cu situația din celelalte destinații din zonă, turiștii sunt cei care au înlocuit sarea și in Bad Aussee. Sufletul orașului este probabil Kurpark, cu florile, zonele sale verzi și Kurhaus (pavilionul Spa). Ultimul a jucat un rol important în turismul din Salzkammergut: aristocrația vieneză, ce dorea să evadeze din aglomerația marii metropole, a găsit aici frumusețea naturală și pacea de care avea nevoie. Puteți încă simți atmosfera de sfârșit de secol XIX în Bad Aussee și, ca o consecință, numărul mare de atracții turistice: memoriale, concerte clasice și referințe la celebritățile imperiale.

 

Inima Ausseerland

Una dintre aceste celebrități este eroul local, arhiducele Johann. Habsburgii, ce iubeau Stiria, au tinut și la Ausseerland și vizitau Bad Aussee în mod regulat. Aici, arhiducele își întâlnește viitoarea soție, Anna Plochl, fiica unui funcționar poștal local. De vreme ce Anna era țărancă, mariajul a cauzat intense controverse în Austria, iar Johann și urmașii săi au fost excluși de la succesiunea la tron. Soției sale i-au fost totuși acordate titluri nobiliare ceva mai târziu. Oricum, în cadrul Kurpark puteți vedea un memorial dedicat lui Erzherzog Johann.

Între celelalte atracții notabile ale localității avem Kammerhofmuseum, situat într-o curte gotică, mult mai interesantă decat un simplu muzeu urban. Aici puteți învăța despre tradițiile și obiceiurile locale – locuitorii din Ausseerland au o mândrie caracteristică, fiind legați de pământ și de tradițiile cu care au crescut. Muzeul vă oferă informații și despre Flinserln și Zacherln – carnavalul local – precum și despre obsesia regiunii pentru costumele tradiționale, lederhosen și dirndl. Cel mai mare eveniment din Bad Aussee este Narzissenfest, un festival popular ce presupune o paradă de trăsuri și bărci de mai mari dimensiuni, ornamentate cu zeci de mii de narcise galbene.

 

Grundlsee, Toplitzsee și Kammersee – turul celor 3 lacuri

În afară de festivalul menționat anterior, din punct de vedere al atracțiilor turistice, mai există și podul Mercedes – o demonstrație bizară de putere corporatistă, intruchipată de acest pod rotunjit, ce afișează un simbol al Mercedes Benz -, biserica parohială ce poartă hramul Sfântului Paul și biserica Spitalkirche, realizată în stil gotic. Bineînțeles, Bad Aussee, este un bun punct de plecare pentru excursiile pe suprafața lacului Grundlsee sau în jurul acestuia.

Lacul este situat la doar patru kilometri în partea de nord a localității și poate fi accesat după o scurtă drumeție. Lacul de mai mici dimensiuni era, pe timpuri, o altă destinație populară în randul nobilimii și celebrităților vieneze, inclusiv Sigmund Freud, căruia îi placeau ciupercile culese din pădurile învecinate. Frumusețea peisajelor din jurul Bad Aussee a fost exploatată din punct de vedere turistic de foarte mult timp, iar agențiile locale promovează intensiv atracții precum “turul celor trei lacuri” sau Drei Seen Tour. O astfel de excursie include un sejur ce cuprinde Grundlsee, Toplitzsee și Kammersee – “see” înseamnă lac, așa cum, probabil, ați realizat.

Toplitzsee se spune că este lacul în care naziștii au aruncat foarte mult aur – câteva scufundări au scos la iveala o parte din bani, documente și alte lucruri din vremea naziștilor, însă niciun gram de aur. Ca un sfat: nu lăsați turismul de masă și aglomerația să primeze în fața dorinței de a vedea cele trei lacuri. Poate că turul este promovat excesiv în Bad Aussee, într-o manieră mai putin plăcută, însa lacurile sunt extrem de frumoase și merita, cu siguranță, să mergeți să le vizitați.

 

Sursa foto:  Facebook – ©Martin Baumgartner

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *