Search
Generic filters
Exact matches only

Descoperă orașul Galați și frumusetea malurilor Dunării

Galațiul, avantajat de poziția sa de pe malurile Dunării, este unul dintre cele mai importante puncte economice ale României. Acest lucru a ajutat atât la dezvoltarea calității vieții în oraș, cât și la creșterea exponențială a turismului. În fiecare an, Galațiul este vizitat de foarte mulți turiști români și străini, interesați de obiectivele turistice, dar și de viața economică a orașului din Moldova. Iată mai jos câteva dintre cele mai importante atracții turistice și lucruri de făcut în Galați.

 

Obiective turistice importante

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii conține planetariul care are o cupolă cu un diametru de 7 metri, unde turiștii pot viziona proiecții precum Sistemul Solar, Giganții Sistemului Solar, Nebuloasele și Roiuri stelare, lucruri care permit călătoria în colțurile Universului.

Casa Memorială Alexandru Ioan Cuza a fost construită de domnitor pe locul fostei case a pârcălabului Covurlui. Casa reprezintă o atracție datorită expoziției dedicată lui Cuza.

Muzeul de artă vizuală este primul de acest gen din România, fiind inaugurat în 1967. În sălile de expoziții și în jurul muzeului sunt prezentate aproximativ 400 de lucrări deosebite care fac parte dintr-un patrimoniu amplu, completat cu un patrimoniu virtual, din atelierele artiștilor contemporani.

Castrul Roman de la Tirighina – Bărboși, se află la nord de Dunăre, lângă Galați. Aici s-au efectuat mai multe săpături între anii 1959-1962, care au scos la iveală dovezi despre existența unei foste cetățui dacice, întărită cu un val de pământ.

Palatul Navigației este situat în centrul orașului și este unul dintre cele mai importante monumente arhitecturale ale Galațiului. A fost realizat în perioada 1911-1913, sub conducerea arhitecților Grigore Cerchez și Vîrnav.

 

Timp liber

Turiștii nu se vor plictisi nicidecum pe parcursul șederii lor în orașul de pe Dunăre. De acest lucru are grijă multitudinea de obiective turistice dar și numeroasele activități care pot ocupa timpul turiștilor.

Astfel, aceștia au la dispoziție mai multe opțiuni, printre care amintim restaurante, cafenele, baruri, cluburi, cofetării, săli de spectacole, teatre, patinoare, librării sau cinematografe. La toate acestea se adaugă și diversele evenimente anuale sau ocazionale din oraș.


Cazare

Cei care caută cazare, nu vor rămâne dezamăgiți. Există mai multe pensiuni, hoteluri, dar și apartamente în regim hotelier în Galați, care oferă servicii și prețuri potrivite tuturor. Tot ce mai rămâne de făcut sunt bagajele, pentru petrecerea câtorva zile liniștite pe  malul Dunării.

Sursa de informare:  wikipedia.org

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

One Response

  1. Foarte frumos in Galati! De fiecare data cand am fost acolo m-am cazat la o vila foarte draguta, de pe faleza. Se numeste Vila Belvedere. O recomand tuturor celor care vor sa stea in Galati, dar nu stiu unde sa se cazeze. Puteti gasi mai multe informatii pe site-ul acesta http://www.hailahotel.ro/vila-belvedere-galati.

    Vacanta placuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *