Search
Generic filters
Exact matches only

Descoperă oraşul Velden din Austria, landul Carintia

Multe dintre destinațiile turistice cuprinse de regiunea Carintia sunt renumite pentru peisajele spectaculoase furnizate de munți și de lacuri, ce oferă oportunități nenumărate de sporturi acvatice și drumeții în timpul verii și schi în perioada iernii. Provincia nu este, totuși, foarte cunoscută pentru obiectivele sale turistice, culturale sau istorice. Totuși, în special din punct de vedere al turismului intern, Velden, o localitate de pe malurile Worthersee, reprezintă o excepție de la regulă.

In Velden, există un conac construit inițial la sfârșitul secolului al XVI-lea de către un conte local. A ars într-un incendiu ceva mai târziu și a fost reconstruit în 1891 într-un mod cel puțin ciudat. Aproape nimic din ce se realizase inițial nu a fost păstrat. Clădirea, cunoscută pe plan local sub numele de Castelul Velden, a fost cumpărată în 1990 de fotograful, astrologul și matematicianul german Gunther Sachs, fostul soț al Brigittei Bardot. Conacul, care a fost cumpărat de un consorțiu internațional de investiții și se gaseste sub managementul fondatorului Ritz-Carlton, nu a fost deschis publicului foarte mult timp și fără istoria celebrităților ce i-au călcat pragul de-a lungul vremii, ar fi fost total necunoscut.

Cum faci un conac faimos

Bun, în anii 1990, în incinta conacului încep filmările pentru serialul de televiziune Ein Schloss am Worthersee, film în care conacul juca rol de hotel și care s-a dovedit un real succes. Un amestec spumos de comedie și romanță, prezentând câțiva actori cunoscuți, filmul a reușit să atragă un număr mare de turiști austrieci și germani. Același serial a impulsionat întreaga zonă, iar ceea ce putea fi considerat, la un moment dat, izolat și mai puțin popular sau dedicat doar personalităților bogate, se transformase într-un loc aglomerat.

Același concept a fost încercat în cazul castelului Orth din Gmunden. Cu toate acestea, adevăratul miracol s-a petrecut la Velden. O altă inovație extraordinară a fost descoperită cu câteva zile înainte de lansarea serialului: cazinoul din Velden, deschis în 1989, cea mai importantă clădire din localitate. Este cel mai popular cazino din Austria, laolaltă cu cele prezente în Baden și Salzburg. Jocurile de noroc sunt legale în Austria, însă monopolizate. Miza jucată trebuie să aiba o anumită valoare, îmbrăcămintea în cazinouri trebuie să fie cât mai elegantă.

Imprejurimile și excursiile de o zi

Cazinoul, peisajele pitorești de pe malurile lacului și pseudo-castelul sunt cele mai importante atracții ale localității Velden, magnet pentru turiști în special în timpul weekendurilor verii. Pentru a vedea și altceva, trebuie să vă deplasați la castelul Rosegg. Clădirea este situată în apropiere de Velden și a fost construită în 1770  de contele Orsini-Rosenberg pentru amanta sa, Lucrezia. Castelul este astăzi proprietatea prințesei de Liechtenstein, laolalta cu multe alte proprietăți, însumând o secțiune semnificativă din Austria. Lângă castel veți găsi un parc safari ce poartă același nume, de o importanță mai degrabă autohtonă.

O excursie mai cunoscută este cea către Maria Worth, o fostă mănăstire situată de-a lungul unei peninsule, pe lacul Worthersee. Localitatea învecinată este extrem de aglomerată în perioada verii, datorită priveliștilor spectaculoase. La fel ca și celelalte lacuri din regiune, Worthersee furnizează infrastructura și facilitățile necesare practicării sporturilor acvatice.

Foto

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *