Search
Generic filters
Exact matches only

Descoperă stațiunea Obertauern – Landul Salzburg, Austria

Un resort prietenos, conceput în special pentru practicarea sporturilor de iarnă, Obertauern este una dintre puţinele staţiuni de schi căreia nu-i lipsește zăpada în sezonul hibernal, spre deosebire de alte resorturi din regiune în care accidentele de gen se întâmplă destul de frecvent. Altitudinea sa înaltă – la peste 1700 de metri -, și distanţa mică de aeroportul din Salzburg (mai puţin de o oră de mers cu mașina), au popularizat destinaţia în rândul iubitorilor de schi din Europa. Există nu mai puţin de 120 de kilometri de pârtii, dar numai 600 de metri pantă de coborâre. Partea proastă este că Obertauern nu reprezintă chiar un paradis pentru schiorii avansaţi, partea bună însă este că pârtiile de aici se recomandă publicului larg, începătorilor și schiorilor de un nivel mediu. Câteva poduri și pasaje de trecere facilitează transferul între pârtii, unele din ele situate la înălţimi de 2.000 de metri.

Chiar dacă autorităţile locale încearcă să promoveze turismul aici și în perioada verii, multe din hoteluri sunt deschise doar între noiembrie și aprilie, ceea ce conduce la practicarea unor preţuri mai mari, în comparaţie cu alte resorturi austriece de schi. Există ceva și pentru turiștii din afara sporturilor de iarnă, câteva restaurante de calitate și o viaţă apres-ski deloc de neglijat. Apropierea de aeroportul din Munchen și de graniţa cu Germania au transformat Obertauern într-una din destinaţiile favorite ale germanilor, oferind câteva hoteluri între 3 și 5 stele (cele vechi fiind restaurate), la care se adaugă alte modalităţi de cazare – apartamente în regim hotelier și pensiuni de familie.

Poziţia sa ideală, mărginit în două laturi de versanţii munţilor Tauern, cei 60 de kilometri distanţă de Salzburg și abundenţa zăpezii pe timp de iarnă, datorată altitudinii ridicate, recomandă Obertauern ca o staţiune de schi fără cusur, mai ales pentru cei ce practică acest sport de plăcere. Cele 28 de telecabine, cu o capacitate de aproape 50.000 de pasageri pe oră, parcul de snowboard și lungimea totală a pistelor face din micuţa localitate austriacă un candidat serios pentru titlul de cea mai potrivită destinaţie de schi din regiune.

foto

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *