Search
Generic filters
Exact matches only

Descoperă stațiunea Zell Am Zee – Landul Salzburg, Austria

Zell am See ocupă o poziţie extraordinară, în preajma drumului Grossglockner, la poalele văilor Kaprun și Glemm. Peisajele sale cuprind și vârful acoperit de zăpadă al Hohe Tauern din sud, stâncile Steinernes Meer la nord, iar pajiștile extinse Grasberge strălucesc în reflexia lacului, Zeller See. În timpul verii, este punctul perfect de plecare pentru drumeţii, în timp ce iarna resortul oferă o zonă de schi extrem de apreciată.

Acum aproximativ 100 de ani Zell am See era doar un târg necunscut. Apoi a sosit calea ferată, iar Zell am See a devenit o staţie importantă. Localitatea crește demografic și primește recunoașterea oficială în 1928. Astăzi, frumoasa localitate de lângă Lacul Zell numără aproximativ 10.000 de locuitori. Muntele local, Schmittenhohe, se înalţă până la altitudinea de 2.000 de metri, iar traseele montane încep chiar în oraș.

Zell am See este destinaţia austriacă obligatorie pentru iubitorii muntelui, un oraș ale cărui panorame pot ajunge oricând subiect al cartilor poștale, cu lacul impresionant pe de-o parte și siluetele semeţe ale munţilor de cealaltă parte. Un centru al drumeţiilor și al schiului, Zell se găsește și la o distanţă favorabilă de resorturile din Glemmtal, Saalbach și Hinterglemm la nord-vest, în timp ce localitatea Kaprun din sud furnizează posibilităţi de schi pe gheţarul de sub Kitzsteinhorn.

Zell am See nu este resortul montan obișnuit, constituit din câteva cabane din lemn, poate datorită locaţiei de pe malul apei sau a mărimii sale. Pe de altă parte, munţii sunt încă aici, înălţându-se la altitudini ce permit schiul de-a lungul gheţarului în Kaprun, însă altitudinea mai mică a Zell am See nu garantează schiul pe durata întregului an. Cele două localităţi și-au unit eforturile formând regiunea de schi Europa Sport încă din 1968. Astăzi există mai mult de 130 de kilometri de trasee alpine, din care 80 de kilometri aparţin de Zell.  Chiar dacă nu este cel mai luxos resort austriac, dispune de un decor fabulos. Un alt factor determinant în diferenţierea localităţii Zell am See de alte resorturi din Austria este senzaţia de vechi ce emană din centrul medieval pietonal și cultura locului. Sporturile pe apă, petrecerile de pe plajă, concertele de muzică clasică, festivalurile și spectacolele de teatru de la castel se combină pentru a dovedi că Zell am See a fost în circuitul turistic  înainte de a se inventa conceptul de sport de iarnă și presupune o viaţă și în afara acestui concept.

foto

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *