Cândva, pe la mijlocul lunii august a trebuit să ajung din nou la București, în acest „Mic Paris” autohton așa cum era supranumit în vremurile mai demult apuse. Acum, deși au trecut mai mult de două decenii de la căderea comunismului, capitala României parcă încă mai păstrează acel aer trist datorat mai ales blocurilor cenușii care sunt majoritare în oraș. Însă ușor, ușor se schimbă, se modernizează și amprenta comunismului dispare, mai ales când te îndrepți spre centrul orașului.
Bucureștiul a devenit un conglomerat eterogen de persoane venite din toate colțurile țării, dar și din alte părți ale mapamondului. Forfotă, diversitate, reclame, zgârie-nori, aglomerație, istorie, artă și dezvoltare – iată numai câteva dintre elementele sale majore care îl fac să fie cel mai important oraș al țării din numeroase puncte de vedere.
Dar ce ar fi un oraș fără atracții turistice? Cel mai probabil ar fi doar un set de clădiri asemănătoare, așternute de-a lungul orașului într-o vastă cantitate, dar într-o mediocră calitate. Un oraș fără atracții turistice ar fi un oraș fără personalitate, fără spirit. De fapt, ar fi un oraș fără nimic distinct, nimic care să îl individualizeze, să îl facă unic față de alte orașe. În cazul orașului București putem spune cu mâna pe inimă că are o personalitate puternică datorată mai ales istoriei sale, dar și multitudinii de atracții turistice..
O întreagă pleiadă de obiective demne de vizitat sunt răspândite prin oraș. Unul dintre cele mai cunoscute este Centrul Vechi care se prezintă ca o înlănțuire de cafenele și restaurante, de o diversitate surprinzătoare și care de obicei sunt neîncăpătoare pentru mulțimea de oameni prezentă aici. Clădirile vechi îi dau un aer boem, această parte a orașului fiind o filă vie de poveste, care stă mărturie pentru istoria acestui oraș. Recomand cu sinceritate să vizitaţi Palatul Parlamentului, Muzeul Satului, situat în Pracul Cişmigiu, Ateneul Român, una dintre embleme oraşului, Parcul Herăstrău, cu numeroase zone de atracţie şi Castelul lui Vlad Ţepeş, construit în 1906, cu ocazia a 40 de ani de domnie a regelui Carol I..
Pe parcursul celor 5 zile în care am stat şi am vizitat Bucureştiul am fost cazat la Ave Parlament, care se află aproape de centrul vechi al oraşului şi aproape de mijloacele de transport. Pentru o cameră single Luxury am plătit 150 / noapte. De asemenea, vă recomand cazare şi în Ave Hotel Bucureşti situat între Piaţa Victorie şi Gara de Nprd. Preţurile nu sunt uflate doar pentru a da bine, deoarece în cameră am avut parte de servicii şi dotări de 4 stele, dar la preţuri de 3 stele. Printre altele am avut parte de wireless gratuit, TV LCD, cabină cu hidromasaj, room servive, iar persoanlul mi-a dat infomaţii propmte despre orarul mijloacelor în comun şi despre obiectivele turistice care merită vizitate
În final aș vrea să accentuez faptul că orașul București este, cu bune și cu rele, un etalon al României, fiind un amestec amețitor de culturi, definit mai ales prin diversitate și multiculturalism, dar care are și o istorie aparte. Dincolo de aceste lucruri este și un important centru turistic și cultural având în vedere numeroasele vestigii istorice a căror gazdă este și care ar trebui neapărat văzute de orice român, dar și de oricine altcineva are prilejul de a ajunge aici. Recomand cu căldură o vizită de o săptămână în acest oraș pentru a putea vizita tot ce este demn de văzut, dar și pentru a putea merge mai departe cu sufletul și inima îmbogățite de splendoarea sa.
Sursa foto: ClujTravel.com