Search
Generic filters
Exact matches only

Landul Vorarlberg, Austria

Penultimul land austriac ca suprafaţă, după landul reprezentat de capitala Viena și înconjurat complet de Austria Inferioară, Vorarlberg este cel mai apusean land al Austriei, prin urmare și cel mai prosper. Relieful este unul variat și atrăgător, cele mai importante elemente fiind Lacul Constance, situat la doar 400 de metri altitudine și gheţarii din Alpi, situaţi la 3.000 de metri înălţime, toate aflate la aproximativ o oră distanţă cu mașină.

Motivul principal pentru care turiștii aleg ca destinaţie de vacanţă Vorarlberg sunt faimoasele resorturi de schi din regiune, perfecte pentru schiul fond, precum și traseele de drumeţii bine marcate, ce traversează văile dintre piscurile înzăpezite. Staţiunea Lech Zuers este cunoscută în rândul schiorilor din Europa centrală, însă în ciuda afluenţei de turiști din fiecare an, a reușit să-și păstreze autenticitatea. După atâta zăpada în timpul iernii, există posibilităţi de petrecere a timpului liber și în perioada verii, în principal legate de Lacul Constance, a cărui prezenţă pitorească este amplificată de silueta munţilor semeţi de pe fundal.

În Bregenzwald, vara veţi descoperi un paradis natural verde, al pajiștilor nesfârșite și al florilor ce ornează aproape fiecare casă. Valea Montafon din partea de sud a Vorarlberg conduce spre una din cele mai cunoscute străzi alpine, Silvretta-Hochalpenstrasse, un traseu lung de 22 kilometri, ce rulează la o înălţime de 800 de metri, unde veţi avea parte de senzaţiile tari oferite de cele 23 de curbe în “ac de păr”. Veţi fi răsplătiţi de o panoramă uluitoare a vârfului Piz Buin, cel mai înalt munte din Vorarlberg – 3312 metri.

Castelele și ruinele, bisericile și mănăstirile ce erau odinioară folosite ca locuri de refugiu acum pot fi vizitate. Clădirile istorice par să poarte povara dar și distincţia unui trecut îndelungat. Învăţaţi despre istoria locului și admiraţi arhitectura deosebită. Clădirile medievale se întrepătrund cu structurile moderne din sticlă și lemn, cunoscute pe plan mondial sub numele de Vorarlberger Baukunstler, un motiv suficient pentru a vizita regiunea și a-i recunoaște frumuseţea contrastantă, simplă și sofisticată în același timp.

Vorarlberg are multe de oferit atunci când vine vorba despre festivaluri. Cel mai faimos dintre acestea, Bregenz Festival, este organizat în fiecare an în iulie-august, este doar un exemplu de atracţie ce atrage mii de vizitatori pe malurile Lacului Constance pentru a asista la un spectacol de vis. Este una din puţinele scene plutitoare ale lumii și cu siguranţă cea mai mare, locul în care puteţi vedea chiar și spectacole de operă clasică.

Situat într-o vecinătate privilegiată, la graniţa cu Germania, Elveţia și micul stat Liechtenstein, Vorarlberg dispune de multe locuri interesante, demne de o vizită. Datorită apropierii de aceste ţări central-europene, locuitorii Vorarlberg vorbesc un dialect distinct de germană, greu de înţeles chiar și de către ceilalţi austrieci, unul similar cu cel vorbit în Elveţia sau Liechtenstein. În Austria, Vorarlberg se învecinează cu Tirol, un concurent serios în materie de resorturi de schi.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *