Search
Generic filters
Exact matches only

Călătoriile din Germania spre România

Vara, românii care sunt plecați în străinătate la muncă, se întorc acasă în concediu, pentru a-și vizita familia și pentru a-și rezolva eventualele treburi rămase în urmă. Este, prin urmare, un sezon plin pentru călătorii, ținând cont că fluxul de români care se întorc acasă este unul similar cu cel al oamenilor care pleacă în vacanță în străinătate. Fiecare dintre țările europene populate de români au câteva destinații de bază în aeroporturile din țară, iar articolul acesta vorbește puțin despre locurile în care poți ateriza în România, dacă vii din Germania. Există mai multe zboruri către țara noastră, însă principalele se desfășoară pe unul din patru aeroporturi: București, Cluj, Timișoara și Iași, pentru că acestea sunt punctele care unesc cele mai multe zone din țară, deservind fiecare regiune în parte.

Cum să îți alegi aeroportul

Cel mai logic răspuns ar fi să alegi aeroportul care este cel mai aproape de destinația ta finală, însă această soluție nu este una foarte bună. Primul lucru pe care trebuie să îl cunoști înainte să alegi aeroportul potrivit este să verifici care sunt opțiunile dintre care poți alege, în funcție de locul de unde pleci. E posibil ca un aeroport să nu aibă zbor spre Iași, de exemplu, iar atunci va trebui să mergi într-o altă zonă. Al doilea lucru de care trebuie să ții cont este bugetul pe care îl ai la dispoziție. Dacă nu vrei să cheltui mai mult decât trebuie, e posibil să descoperi că zborul te costă mai puțin la Cluj decât la Timișoara. Pentru românii din Germania există servicii specializate de închiriere auto, care te poate ajuta să ajungi la destinația finală, cheltuind mai puțin decât ai fi cheltuit cu un zbor direct.

Ține cont și de perioada în care vii în țară

Este indicat să ții cont și de perioada în care vrei să te întorci în România, întrucât aceasta poate fi esențială în alegerea metodei de transport (avion, autocar, mașina personală) și a bugetului de care ai nevoie.

Totodată, datele de sosire și plecare pot face diferența la prețul unui bilet de avion, astfel că îți recomandăm să le păstrezi cât de flexibile poți (să poți schimba data la care vii și pleci) și să îți cumperi biletele din timp.

Sursa foto: © Andres Rodriguez | Dreamstime.com

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *