Search
Generic filters
Exact matches only

O scurta vizita in Apuseni

Am ajuns weekend-ul acesta in Apuseni si am vizitat Pestera Scarisoara, Pestera Poarta lui Ionele, Cheile Ordȃncuşii si imprejurimile din zona Gȃrda de Sus de langa Albac.

Pentru a ajunge in zona Gȃrda de Sus, punctul de pornire spre obiectivele vizate sunt mai multe variante; din directia Cluj se poate merge spre Turda – Buru – Cȃmpeni – Albac – Gȃrda de Sus sau pe varianta Oradea – directia Deva prin Beiuş – spre Albac .

Din Cluj Napoca mai exista o variantă pe care nu v-o recomand (pe care am mers eu), daca nu aveti masina de teren, deoarece la un moment dat drumul este neasfaltat, circa 30 km sau cu multe gropi. Varianta este Cluj – Belis Fantanele sau Lacul Tarnita (drumurile se intersecteaza) – Poiana Horea – Albac – Gȃrda de Sus.

Daca se pleaca din Alba Iulia se poate merge direct spre Cȃmpeni – Albac – Gȃrda de Sus.

Odata ajuns in Gȃrda de Sus am mers spre Pestera Scarisoara, unde drumul este destul de stricat, se lucreaza la largirea lui, insa cei 7 km se pot face si pe jos. (pentru cei care nu stau bine cu conditia fizica pot ajunge si cu masina, daca nu ploua). Exista si un microbus deschis care duce turistii la pestera din centrul localitatii.

Am prins pestera Scarisoara dupa 3 saptamani in care a fost inchisa din motive de renovare si de aceea a fost plin de turisti romani si straini (francezi, nemti si maghiari).

Am stat la coada circa 2 ore, insa a meritat ! Am inteles ca in perioada Aprilie – Mai este cel mai bine de vizitat aceasta pestera, deoarece atunci sunt cele mai multe forme de gheata formate peste iarna.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *