Search
Generic filters
Exact matches only

Partiile de schi de pe Valea Prahovei si Brasov

Un articol despre partiile de schi de pe Valea Prahovei si din zona Brasov, preluat de pe Blogul site-ului Cazare.info

Cea mai cunoscută zonă turistică a României, Valea Prahovei, oferă turiștilor unele dintre cele mai frumoase stațiuni de iarnă. Împreună cu zona Brașovului, care deține cele mai multe și variate pârtii de schi din România, oferă cea mai bună zonă turistică pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Pârtiile Poiana Brașov
Cu un domeniu skiabil de 20 km, Poiana Brașov oferă turiștilor pârtii pentru toate grupele de experiență, de calitate foarte bună, cu instalații pentru nocturnă, zăpadă artificială și transport pe cablu.

Cele 10 pârtii aflate în Poiana Brașov oferă o adevărată experiență skiorilor.
Pârtiile Bradul, Drumul Roșu și Stadion sunt de dificultate ușoară, potrivite celor care acuma învață acest sport. Pârtia Bradul are o lungime de circa 465 m, Drumul Roșu 4.600 m, iar Stadion circa 325 m.

Celor care au mai avut experiențe pe pârtiile de ski le sunt recomandate pârtiile Sub Teleferic, Sulinar și Kanzel, care au o dificultate medie. Pârtia Sub Teleferic are o lungime de aproximativ 2.200 m, 2.500 m are pârtia Sulinat, iar Kanzel are o lungime de 450 m.
Pârtiile Ruia, cu o lungime de 540 m, Sub Teleferic Icpat, având lungimea de 495 m, Lupului, cu lingimea de 2.860 m și Slalom în lungime de 550 m le sunt rezervate skiorilor experimentați.

Pârtiile Predeal
Situată pe partea inferioară a Văii Prahovei, stațiunea Predeal oferă turiștilor și iubitorilor de sporturi de iarnă un peisaj de vis și pârtii dintre cele mai variate.

poiana-brasov-partia-schii-300x213

 

Cele 12 pârtii au grade de dificultate diferite, de la foarte ușor la greu. Pârtiile Clăbucet Sosire, Variantă și Școală au o dificultate ușoară, cu lungimi cuprinse între 200 m și 800 m. Pârtia Clăbucet prezintă un grad de dificultate mediu, fiind amplasat la o altitudine de 1449 m și are o lungime de 2.084 m.

Pârtiile Cioplea – 200 m lungime, Gârbova – 900 m, Orizont – 100 m, Polistoaca – 2.500 m lungime, Sub Teleferic Variantă – 670 m și Trei Brazi – 300 m sunt pârtii de dificultate ușoară, nu sunt dotate cu nocturnă sau cu instalație de zăpadă artificială.
Clăbucet Plecare este situată la o altitudine de 1.449 m. Cu o lungime totală de 2.084 m, pârtia nu dispune de nocturnă sau instalație de zăpadă artificială. Pârtia Sub Teleferic, amplasată la o altitudine de 1450 m, are o lungime de 1.200 m și este cotată ca fiind o pârtie de dificultate grea.

Pârtia Moieciu
Complexul turistic Cheile Grădiştei, din satul Moieciu de Jos, este situat la numai 30 km de orașul medieval Braşov, care este cel mai important centru turistic din România, fiind înconjurat de Carpaţii de sud şi o parte a regiunii istorice Transilvania.
Pârtia Cheile Grădiștei are o lungime de 500 m, fiind o pârtie cu grad de dificultate medie și este dotată cu nocturnă și instalație de teleschi cu dispozitive de tractare mono-post.

Pârtia Cocoș
Amplasată în stațiunea Pârâul Rece, la câtiva km de Brașov, pârtia Cocoș are o lungime de 464 m și o lățime medie de 50 m. Gradul de dificultate este ridicat, pârtia dispunând de instalație de zâpadă artificială și nocturnă.

Pârtiile Bran
La doar 25 km de Brasov pe DN 73, amplasate la o altitudine de 1060 m, pârtiile de la Bran oferă skiorilor două pante de coborâre, Zănoaga Subteleferic și Zănoaga Variantă, cu o lungime de 650 m, respectiv 700 m. Doar pârtia Subteleferic beneficiază de instalație de zăpadă artificială și nocturnă.

sinaia-2000-300x225

 

Pârtiile Sinaia
Aflată la 49 km față de Brașov, stațiunea Sinaia este una dintre cele mai iubite stațiuni montane, situată pe Valea Superioară a Prahovei. În stațiunea Sinaia se poate practica cel mai bun schi de altitudine din România. Aici găsim un domeniu skiabil de 22 Km, împărțit pe pârtii cu grade de dificultate diferite.

În Sinaia găsim peste 10 pârtii care oferă fiecărui skior o adevărată experiență. Pârtiile de dificultăți diferite, aflate la altitudini diferite, satisfac cerințele fiecărui skior în parte.

Pârtiile de dificultate ușoară, Valea Soarelui – 1.180 m lungime, Lăptici – 650 m, Drumul Vechi – 5.000 m, Malaxa – 300 m, Popicărie – 300 m, Poiana Stânii Regale – 250 m, Valea Dorului pe firul văii – 1.080 m și Turistica – 2.800 m lungime, au instalații de transport pe cablu, dar nu beneficiază de nocturnă.

Valea Dorului Dreapa și Valea Dorului Stânga sunt două pârtii cu o lungime de 300 m fiecare, de dificultate medie, dotate ambele cu instalație de transport pe cablu, fără nocturnă.

Pârtia Drumul de Vară are o lungime de 2.350 m, dificultate medie și este dotată cu instalație de transport pe cablu, fără nocturnă. Ultima pârtie de dificultate medie, Vânturiș, are o lungime de 2.900 m și instalație de transport pe cablu.
Există patru pârtii de dificultate grea, Carp – 2.500 m, Tarle – 250 m, Papagal – 300 m și Valea Mioriței – 500 m, dotate cu instalație de cablu, fără nocturnă.

Pentru skiorii experimentați există două pârtii extrem de grele, Spietz cu o lungime de 400 m și Furnica de 600 m, care nu au instalație de transport și nici nocturnă.

Pârtiile Azuga
Accesul spre Azuga se poate face pe DN 1 (E 60) București-Azuga, 136 km. Stațiunea Azuga, situată de-a lungul pârâului Azuga, oferă cea mai bună pârtie de schi din România, pârtia Sorica.

sinaia-schi-zapada-300x225

 

Stațiunea are pârtii de ski omologate internațional, iar serviciile oferite sunt foarte bune. În Azuga sunt 4 pârtii de ski: Sorica cu grad mediu de dificultate și o lungime de 2.100 m, dotată cu nocturnă și tunuri de zăpadă artificială, pârtia Cazacu, 1.920 m, pentru nivel mediu dotată deasemeni cu tunuri de zăpadă și pârtiile Azuga Sud, cu o lungime de 770 m, și La Stână, având o lungime de 910 m, pentru nivel ușor. Toate aceste pârtii au instalații de transport pe cablu.

Pârtiile Bușteni
Stațiunea Bușteni este amplasată pe Valea Prahovei, pe cursul superior al râului Prahova. Aceasta oferă cel mai bun loc pentru practicarea skiului extrem pe pârtiile sălbatice prezente.
Pârtia Kalinderu 1 are o lungime de 1.500 m, cu un grad de dificultate mediu. Este dotată cu instalație de nocturnă și zăpadă artificială. Instalația de transport este de tip telescaun fix cu vehicule de 4 locuri.

Kalinderu 2 este o pârtie lungă de 1.300 m, de dificultate medie, dotată cu instalație de transport pe telescaun cu 4 locuri și instalație de zăpadă artificială. Nu dispune de nocturnă.

În stațiunea Bușteni găsim un fun park. Celor care vor să se distreze le sunt puse la dispoziție o pistă de tubbing de 150 m lungime, o bandă de transport tubbing și schi, un karusel pentru copii începători și un tobogan lung de 500 m.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *