Search
Generic filters
Exact matches only

Regiunea Flandra din Belgia

Regiunea Flandra – Gent, Bruges si Portul Oostende

Regiunea belgiana Flandra cuprinde si este condusa de propriul guvern si parlament la Bruxelles, iar limba oficiala este flamanda (neerlandeza). Flandra este formata din doua regiuni geografice principale: campia Yser-ului si coasta Marii Nordului in vest si campia din nord-est. Climatul este temperat maritim, cu precipitatii importante de-a lungul anului deci nu uita ca in aceasta regiune in valiza trebuie sa ai o umbrela!

[singlepic id=22 w=320 h=240 float=] [singlepic id=23 w=320 h=240 float=] [singlepic id=24 w=320 h=240 float=]

Orasul Gent este desemnat adesea ca unul din cele mai frumoase orase ale Europei si concurează cu orașul cunoscut turistic Bruges – oras Capitala a Europei in 2002. O mare parte a arhitecturii medievale este intactă și uimitor de bine intretinuta si am avut ocazia sa fiu cazata in centrul orasului – in astfel de cladirii relatia cu vecinii poate fi foarte interesanta datorita strazilor foarte inguste si a cladirilor apropiate. Orasul este gazda unor mari evenimente culturale precum Gentse Feesten și Festival van Vlaanderen fiind este un oras activ, in constrast cu cladirile medievale, care dau impresia de incremeneala.

Cateva obiective de vizitat ar fi: Belfort – sau Turnul cu ceas, Gravensteen – unul din cele mai cunoscute cetati romane din BelgiaSint-Niklaaskerk („Biserica Sf. Nicolae”), in stil gotic „(Scheldegotiek)”, precum si Catedrala St. Bavo – construita din anul 1300 pana in 1538.

Orasul Bruges ( in limba franceza), respectiv Brugge in limba olandeza, este un oras neerlandofon, numele acestuia provenind din norvegiana veche: Bryggja = pod, punte, (un) chei. Centrul vechi istoric al orașului – unul dintre cele mai bine pastrate din Europa – este inclus pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Este denumita si “Venetia de Nord” datorită numeroaselor canale care conjoara si traverseaza orasul.

Am ajuns in orasul Ostende (in franceza; Ostend in engleza) in 2002, intr-o dimineata friguroasa la ora 5, iar Marea Nordului ingheta prin gerul pe care il emana. Acest oras port neerlandez este situat in regiunea Flandra a Belgiei, langa Gent si Bruges, la granita cu Olanda si este apreciat pentru fructele de mare proaspete si pentru plajele sale in lunile de vara. De asemenea, panorama este magnifica.

Regiunea mai cuprinde si orase importante precum Leuvein (Louvain) sau Angers si este mult mai dezvoltata economic decat regiunea Valona (Wallonie), adica cea franceza. De asemenea, in aceasta regiune, este mult mai apreciata limba engleza decat franceza.

Foto via Roger D.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *